Vineri, 29 martie 2024 - 11:31:56
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Aleşii PPDD din Prahova nu sunt de acord cu majorarea taxelor şi impozitelor


9 ianuarie 2013

Reprezentanţii PPDD Prahova au anunţat că nu sunt de acord cu majorarea taxelor şi impozitelor locale. Într-un comunicat de presă emis de PPDD Prahova se afirmă că formaţiunea politică  „doreşte să atragă atenţia asupra încălcării de către reprezentanţii Uniunii Social Liberale a promisiunilor din campaniile electorale”.

„Deşi, în repetate rânduri, românilor li s-a promis că nu vor avea parte de majorări de taxe şi impozite, anul 2013 le-a adus cetăţenilor acestei ţări dări mai mari cu aproximativ 16%. Protestăm pe această cale împotriva  modului prin care reprezentanţii USL înşeală populaţia României şi aşa sărăcită de măsurile de austeritate impuse de guvernele trecute”, se afirmă în documentul PPDD Prahova.

 Niciunul dintre aleşii locali prahoveni ai PPDD nu vor vota hotărârile de consiliu prin care taxele şi impozitele vor fi majorate, iar liderii partidului lui Dan Diaconescu solicită „reprezentanţilor USL să îşi onoreze promisiunile făcute în campaniile electorale desfăşurate în anul 2012”.

Radu Socoleanu, preşedintele PPDD Prahova şi totodată fost viceprimar al Ploieştiului, ne-a spus că majorarea anunţată de conducerea municipalităţii „nu era necesară, deoarece taxele şi impozitele reprezintă doar 6% din bugetul oraşului”.

Începând cu 1 ianuarie, taxele şi impozitele au fost majorate la Ploieşti cu 16%, fiind invocată Hotărârea de Guvern emisă la sfârşitul lui 2012.

Astăzi Guvernul a adoptat ordonanţa prin care stabileşte că indexarea taxelor locale este la latitudinea autorităţilor locale şi nu reprezintă o obligaţie impusă de la nivel central, în contextul în care multe administraţii au decis deja majorarea taxelor invocând tocmai decizia de anul trecut a Guvernului.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro