Vineri, 29 martie 2024 - 11:32:12
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Pleacă Mona Pivniceru la Curtea Constituţională?


13 martie 2013

Victor Ponta a vorbit despre posibilitatea ca Mona Pivniceru să părăsească Guvernul în condiţiile în care va fi votată de Senat pentru un mandat de nouă ani ca judecător la Curtea Constituţională.

Solicitat să comenteze faptul că PNL i-ar fi propus ministrului Mona Pivniceru să ocupe un loc de judecător CC din partea Senatului şi întrebat dacă a discutat cu aceasta despre eventuala sa plecare din Executiv, Ponta a precizat: "Evident că, dacă va fi votată judecător la Curte, sigur că doamna Pivniceru va pleca din Guvern".

Întrebat dacă nu are nimic împtriva acestei modificări în structura Guvernului, în sensul în care va pierde un ministru, Ponta a precizat: "Bun, dar câştigăm un judecător la Curte. Nu noi, ci câştigă România, câştigăm un judecător de carieră şi un om experimentat şi cred că doamna Pivniceru, în următorii nouă ani, cu alte guverne, că nu o să stea guvernul meu până atunci, va aplica corect litera şi spiritul Constituţiei".

Ponta a mai spus că, în mod evident şi concret, dacă Mona Pivniceru va fi votată de Senat pentru funcţia de judecător la CC, nu va putea să rămână şi în Guvern.

Ministrul Mona Pivniceru, consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu şi adjunctul Avocatului Poporului Valer Dorneanu ar putea deveni, din vară judecători la Curtea Constituţională.

 

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro