Vineri, 24 mai 2024 - 1:40:49
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Se rupe USL?


19 septembrie 2013

Preşedintele Crin Antonescu i-a transmis premierului Victor Ponta să se hotărască dacă îl va mai susţine pentru preşedenţia României. În caz contrar, Ponta ar trebui să organizeze un Congres în care să anuleze hotărârea prin care PSD îl susţine la prezidenţiale şi să anuleze în acelaşi timp protocolul USL. De asemenea Crin Antonescu susţine că în cazul în care protocolul USL se va rupe, Victor Ponta trebuie să îşi dea demisia din funcţia de premier.


"Dacă cineva îşi va imagina în PSD că Antonescu o să tacă aşa ca la Partidul Comunist sau o să meargă pe brânci ca să iasă preşedinte susţinut de PSD se înşală amarnic. Acest lucru îl ştiu şi domnul Ponta, şi toţi oamenii din PSD. După cum îl ştiu şi cei din PNL. (...)Atitudinea de multe luni de zile, nu a domnului Ponta personal, dar a postului său de televiziune, a multor oameni din PSD de a se comporta ca şi cum preşedinţia României este ceva ce stă în seif pe la Cluj pe la domnul Rus şi ne-o dau sau nu ne-o dau nouă liberalilor sau mi-o dau sau nu mi-o dau mie este de neacceptat. Oricum preşedinţia României se obţine de la cetăţenii României. Eu nu am înţeles niciodată şi nu voi înţelege protocolul şi angajamentele USL în sensul de a fi preşedinte pentru USL, pentru PSD, pentru România. Dacă voi fi preşedinte, voi fi pentru România. Dacă USL mă sprijină în această idee, bine, dacă nu, nu. Ca să punem simplu capăt acestor speculaţii, nu am stat şi nu stau cu mâna întinsă la uşa PSD. PSD îşi respectă sau nu nişte angajamente politice îl priveşte, dar cred că ar trebui să încetăm cu acest subiect jenant. Acest subiect nu a fost deschis de mine, el nu a apărut acum, el este purtat prin oficioasele PSD de multă vreme şi cred că ar fi bine să ne clarificăm.", a declarat Crin Antonescu.


Mai mult decât atât Crin Antonescu a declarat c a fost atacat de Victor Ponta prin intermediul postului sau de casă.
"Postul de casă al domnului Ponta – RTV, face o campanie înverşunată, plină de minciuni, nu de opinii, împotriva mea. Eu nu am pus niciodată în discuţie nici poziţia de prim-ministru, nici alianţa, pentru că noi avem nişte obligaţii faţă de cetăţeni. Am încasat toate aceste atacuri, dar nu pot încasa ipocrizia cuiva care îmi spune, eu nu l-am atacat niciodată pe prietenul meu Crin. Păi are cine să o facă. Dacă vedeţi ce apare în fiecare zi pe postul de casă al domnului Victor Ponta, cred că nu mai este niciun dubiu. Totuşi am mers mai departe. Nu putem face pe proştii pentru că nu suntem", a contraatacat Antonescu.
Cu toate acestea liderul liberal are încă încredere în acest proiect şi nu doreşte să îl abandoneze, deoarece a investit cinstit fără a trişa, proiectul trebuind să fie apărat pentru România.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 mai 2024
Autentificare
stiriactuale.ro