Duminică, 25 octombrie 2020 - 6:24:33
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Diferenţe uriaşe între sumele încasate de Iohannis din chirii şi banii declaraţi


26 august 2015

O anchetă desfăşurată de jurnaliştii de la RISE Project arată că în contractele de chirie semnate de Klaus Iohannis scrie altceva decât în declaraţiile de avere ale acestuia.

RISE Project a descoperit o diferenţă de 115.000 de euro între veniturile din chirii pe care Klaus Iohannis le-a consemnat în declaraţiile de avere, în perioada 2005-2008, şi sumele prezente în contractele pe care le-a semnat pentru închirierea proprietăţilor sale imobiliare.

Deşi Agenţia Naţională de Integritate l-a anchetat pe Klaus Iohannis în trei cazuri – referitor la eventualele poziţii de incompatibilitate sau la posibilele conflictele de interese în care acesta s-ar fi găsit, în perioada în care era primar al Sibiului – ANI nu a finalizat vreodată o anchetă care să aibă ca subiect averea actualului şef al statului, scriu autorii investigaţiei.

Preşedintele României nu a dorit să discute cu RISE Project, în cursul acestei documentări, şi nici nu a răspuns la întrebările pe care RISE i le-a transmis prin intermediul biroului de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit RISE Project, o cotă de aproximativ 80 la sută din banii de care familia Iohannis dispune în viaţa de zi cu zi are ca sursă închirierea unor imobile situate în Sibiu. Restul, de până la 20 la sută, provine din salarii.

În prezent, Klaus Iohannis declară că el şi soţia sa obţin venituri anuale din chirii în valoare de 228.132 lei (aproximativ 50.500 de euro).

Această sumă se regăseşte în declaraţia de avere pe care Iohannis a depus-o, la începutul lui 2015, la secretariatul Administraţiei Prezidenţiale.

Aceeaşi sumă a fost consemnată, fără nicio diferenţă oricât de mică, în toate declaraţiile de avere pe care Iohannis le-a depus la Primăria Sibiu în perioada 2010 – 2014.

Diferenţă de 115.000 de euro

Înainte de 2010, actualul preşedinte al României a declarat venituri din chirii mult mai mici.

RISE Project a obţinut, în copie, câteva contracte de chirie semnate între Klaus Iohannis şi firme care şi-au deschis puncte de lucru în imobile deţinute de acesta.

Contractele au fost obţinute de la Registrul Comerţului, unde au fost depuse de respectivele firme, pentru a face dovada că funcţionează legal în imobilele lui Klaus Iohannis.

Datele financiare cuprinse în aceste contracte, puse în oglindă cu informaţiile prezente în declaraţiile de avere ale lui Klaus Iohannis, relevă faptul că actualul preşedinte al României ar fi putut încasa, ani la rând, sume mai mari decât cele pe care le-a făcut publice.

În perioada 2004-2007, interval acoperit de documentele obţinute de RISE, diferenţa dintre sumele din contracte şi cele menţionate de Iohannis în declaraţiile de avere este, în total, de 115.000 de euro.

Astfel, din contracte reiese că, în perioada invocată, Iohannis a încasat chirii în valoare de 150.000 de euro.

În acelaşi timp, în declaraţiile de avere, acesta a consemnat venituri totale din chirii de doar 35.000 de euro.

AICI puteţi citi continuarea anchetei jurnaliştilor RISE Project şi puteţi consulta toate documentele publicate de aceştia.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating
(398 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Clinica Roua

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 octombrie 2020
Autentificare
stiriactuale.ro