Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 2:02:40
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Biserica Ortodoxă îndeamnă creştinii să voteze la alegerile europarlamentare


17 martie 2014

Membrii Comitetului Reprezentanţilor Bisericilor Ortodoxe pe lângă Uniunea Europeană (CROCEU) îi încurajează pe creştini să ia parte în mod activ la alegerile europarlamentare din perioada 22 - 25 mai, contribuind astfel la "perfecţionarea proiectului european", informează Mediafax.

Membrii Comitetului Reprezentanţilor Bisericilor Ortodoxe pe lângă Uniunea Europeană (CROCEU) s-au întâlnit la Bruxelles şi au hotărât să publice un comunicat în vederea apropiatelor alegeri care vor avea loc în cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, pentru a fi aleşi cei 751 de membri ai Parlamentului European în următorii cinci ani, se arată pe site-ul reprezentanţei BOR pe lângă instituţiile europene.

Creştinii sunt astfel îndemnaţi să participe la acest scrutin, considerat de importanţă maximă.

"Asigurarea unei cât mai largi participări la exercitarea acestui drept democratic este de importanţă maximă. Niciun stat - sau parte a unui stat - nu poate face faţă de unul singur provocărilor din ce în ce mai mari ale unei lumi aflate într-un rapid proces de globalizare. Participarea creştinilor la aceste alegeri stă la baza credinţei că este nevoie de încurajarea cât mai multor factori de a lucra împreună pentru o lume mai bună, în spirit de solidaritate. Uniţi, suntem mai puternici", afirmă CROCEU.

Reprezentanţii Bisericilor ortodoxe subliniază, acelaşi context, că Uniunea Europeană nu este doar încă o instituţie care urmăreşte apărarea intereselor economice individuale şi colective. '"Mai degrabă, Uniunea Europeană este purtătoarea aspiraţiilor a sute de milioane de oameni ce trăiesc în ţările lor, dar îşi doresc să fie parte a unei familii mai mari de popoare, care lucrează împreună pentru consolidarea standardelor sociale, demnitatea vieţii şi securitatea societăţii. Cu toţii suntem responsabili de edificarea şi dezvoltarea unor instituţii sustenabile din punct de vedere social, economic şi ecologic. Creştinii sunt încurajaţi să ia parte în mod activ la aceste alegeri, contribuind astfel la perfecţionarea proiectului european", au precizat aceştia.

CROCEU este format din reprezentanţii la Bruxelles ai Patriarhiei Ecumenice, Patriarhiei Moscovei, Patriarhiei Române, Bisericii Ciprului şi Bisericii Greciei.

În România, alegerile europarlamentare vor avea loc la 25 mai.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro