Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 4:55:53
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Fraudă cu fonduri europene. Cumnatul lui Victor Ponta, la DNA Ploieşti


17 februarie 2015

Cumnatul premierului Victor Ponta, dus cu mandat la DNA. Procurorii au descins la firmele care aparţin mamei, surorii şi cumnatului premierului Victor Ponta. Conform unor surse judiciare, anchetatorii suspectează că în acest dosar, în care sunt vizate şi alte societăţi, s-ar fi deturnat mai bine de jumătate din fondurile dintr-un proiect european, destinat realizării unei reţele de canalizare. Prejudiciul estimat se ridică la 7,8 milioane de lei.

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă a venit la DNA Ploieşti, el spunând că a fost citat în calitate de suspect. "Nu am fost implicat în vreuna dintre firme", a spus el.

La DNA Ploieşti a fost adus sub escortă Mihai Coman, fost consilier judeţean din Ploieşti. El a avut două mandate de consilier judeţean, iar în prezent este administratorul uneia dintre firmele despre care procurorii spun că ar fi fost implicată în frauda cu fonduri europene.

Cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herţanu, este dus la DNA Ploieşti.

O firmă a lui Iulian Herţanu, împreună cu mai multe societăţi, între care Euroconstruct Trading, ar fi obţinut ilegal un proiect european privind extinderea reţelei de canalizare în Comarnic, din care şi-ar fi însuşit sume mari de bani, prin schimbarea destinaţiei fondurilor, susţin surse judiciare.

Sursele citate au declarat pentru Mediafax că în dosarul în care au loc percheziţii la mai multe firme este vizată şi SC Grossman Engineering Group SRL, una dintre firmele la care Iulian Cristian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, este administrator de drept şi, începând din 25 aprilie 2014, administrator de fapt, el fiind şi angajat al SC CVR Asfalt Construct Group SRL Dobroeşti, judeţul Ilfov.

Potrivit surselor citate, Iulian Herţanu, împreună cu Vladimir Răzvan Ciorbă, administrator şi asociat la SC CVR Asfalt Construct Group SRL, SC CVR Activities Group SRL Bucureşti şi SC Gefam Pro SRL Dobroeşti, precum şi cu Mihail Marian Coman, administrator şi asociat la SC Indserv SRL Ploieşti şi SC Indserv Proiect SRL Ploieşti şi angajat al SC Hidro Prahova SA, în funcţia de consilier al directorului general, din 24 mai 2012, „au constituit un grup infracţional pentru a acţiona în vederea câştigării frauduloase a contractului de lucrări având ca obiect "Extindere reţele de canalizare în oraşul Comarnic"”.

Contractul a fost semnat în 13 ianuarie 2012, între Asocierea SC Grossman Engineering Group SRL - SC Euroconstruct Trading 98 SRL şi SC Hidro Prahova SA Ploieşti, acesta fiind finanţat în mare parte din fonduri de la Uniunea Europeană.

Anchetatorii îi suspectează pe reprezentanţii acestor firme că şi-ar fi însuşit importante sume de bani din acest proiect, prin schimbarea ilegală a destinaţiei fondurilor obţinute şi prin sustragerea de la plata contribuţiilor datorate către stat, respectiv prin evidenţierea unor cheltuieli nereale sau operaţiuni fictive în documentele societăţilor pe care le-au controlat.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro