Miercuri, 22 mai 2024 - 6:17:23
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Senatorul prahovean Radu Oprea: Nu mai există niciun proces astăzi!


27 ianuarie 2018

Ministrul desemnat pentru Mediul de Afaceri, Radu Oprea, a declarat, vineri, că nu este vinovat de evaziune fiscală şi că în prezent nu mai există niciun proces în instanţă pe numele său, lucrurile fiind tranşate de mult. În 2016, Radu Oprea a fost trimis în judecată într-un dosar de evaziune fiscală, dar completul de judecată de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a constatat mai multe nereguli în rechizitoriu.

 ”Nu este un proces astăzi pe portalul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, lucrurile au fost tranşate de mult, cred că la începutul anului 2016 când o instanţă, camera preliminară la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, s-a pronunţat şi a fost trimis dosarul înapoi către procuror, decizia rămânând definitivă. De aceea, este o ştire aş putea să-i spun falsă, sau lucrurile nu sunt foarte bine înţelese şi cred că lucrurile pot fi foarte uşor lămurite dacă există curiozitatea de a urmări portalul Ministerului Justiţiei. Deci, nu există astăzi niciun proces” a declarat senatorul Radu Oprea, vineri după-amiază, pentru News.ro.

Întrebat dacă a mai fost chemat, din martie 2016, la instanţă sau la Parchet în legătură cu acest dosar, Radu Oprea a spus că nu a mai fost chemat pentru declaraţii.

”Nu am mai fost chemat, nu am mai fost întebat, nu ştiu nimic din decizile pe care le-ar fi putut lua cineva cu privire la această chestiune” a spus Radu Oprea. Ministrul desemnat pentru Mediul de Afaceri a precizat că nu se face vinovat de infracţiunile comerciale de care a fost acuzat de către procurorii Parchetului General. ”Subiectul acesta, atâta timp cât s-a pronunţat deja o instanţă, cred că nu mai este despre ce susţin eu. Susţinerea mea a fost întotdeauna că nu sunt vinovat de evaziune fiscală, sub nicio formă şi cred că lucrurile acestea au fost foarte bine înţelese de către instanţă. Dacă s-ar fi întâmplat să am o problemă, nu aş mai fi candidat pentru al doilea mandat de senator” a mai spus Radu Oprea.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 22 mai 2024
Autentificare
stiriactuale.ro