Miercuri, 24 aprilie 2024 - 12:24:18
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ghiţă salvat de Băsescu


15 februarie 2013

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut că în actualul Guvern sau Parlament nu sunt "ofiţeri acoperiţi” care să fie activi, menţionând că a solicitat în toamna anului trecut verificări din partea serviciilor secrete.

Băsescu a fost întrebat cum vede acuzele reciproce dintre Sorin Roşca Stănescu şi deputatul PSD Sebastian Ghiţă, în ceea ce priveşte colaborarea cu serviciile secrete. Şeful statului a afirmat despre cei doi că sunt "gură spartă" şi a ţinut să precizeze că a solicitat verificări la sfârşitul anului trecut.

"Înainte de validarea parlamentarilor, înainte de prezentarea Guvernului, imediat ce am aflat lista Guvernului, au fost chemaţi şefii ambilor servicii care ţin direct de CSAT – SIE şi SRI – şi întrebaţi şi puşi să verifice imediat dacă există vreo incompatibilitate, asta însemnând ofiţeri acoperiţi printre miniştri sau parlamentari. Răspunsul ambelor servicii au fost «Nu». Deci nu există incompatibilităţi, aşa poate să-şi spună ei ce şi-or spune. Eu am făcut această verificare, fiindcă aş fi avertizat şi Camera şi Senatul şi Guvernul, pe premier, dacă ar fi existat astfel de incompatibilităţi", a afirmat Băsescu. El a mai precizat că în Parlament sau Guvern nu pot fi ofiţeri acoperiţi "activi" pentru că nu au voie, la fel cum nu pot activa nici în magistratură

 

Sursa:  realitatea.net


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro