Joi, 28 martie 2024 - 4:04:33
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Antonescu:Nu am semnat plângerea penală împotriva lui Băsescu


16 aprilie 2014

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că nu a semnat plângerea penală împotriva preşedintelui Traian Băsescu, la fel cum nici alţi politicieni importanţi, membri ai coaliţiei guvernamentale, nu au făcut-o, dar că acest lucru nu înseamnă că ar fi complice al liderului de la Palatul Cotroceni, a cărui atitudine o consideră „scandaloasă”.

„Ca să fie cei care nu semnează atacaţi că ar fi complicii lui Băsescu sau că ar trebui acum cu toţii să mergem acolo valuri, valuri, cârduri, cârduri, să semnăm, nu sunt de acord. Dovadă că am văzut un bun tovarăş de drum al lui Ponta, Kelemen Hunor, a spus aproape ce am spus şi eu: condamnă atitudinea lui Băsescu, dar nu are treabă cu plângerea penală. De asemenea, un om care este foarte atent la aceste aspecte, anume domnul Oprea, n-a semnat nici domnia sa”, a afirmat liderul liberal într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres.

Antonescu a precizat că preşedintele PSD nu a lăsat-o pe Gabriela Firea să semneze prima plângerea împotriva lui Băsescu.

„Declaraţia, tonul, atitudinea preşedintelui Băsescu sunt absolut inacceptabile (n.r. — în cazul Gabrielei Firea), însă persoana ameninţată şi lezată era ca persoană doamna Firea. Şi domnul Pandele. Pandele a spus că nu depune plângere deoarece este bărbat, corect, nu se poate contesta. Doamna Firea depune plângere, în calitate de senator, dând conotaţia pe care domnia sa a dat-o şi există riscul să dea această conotaţie pe o intervenţie atât de scandaloasă a preşedintelui", a adăugat fostul preşedinte al Senatului.

Crin Antonescu a făcut apel la responsabilitate şi dovezi de seriozitate din partea celor doi lideri ai Executivului, dat fiind că în ultimele săptămâni tensiunile între cele două palate s-au accentuat.

„Le cer celor doi domni care reprezintă România să înceteze, nu suntem undeva, în state de pe vremuri, din Africa, unde în momentul în care se schimba puterea, fostului preşedinte i se tăiau urechile şi, eventual, i se şi mâncau. Suntem o naţiune care merită reprezentată cu un minimum de demnitate. E o competiţie politică acerbă, dar dacă am avea responsabilitate, ar trebui să discutăm şi lucruri de consens, să discutăm ce se face”, a precizat preşedintele PNL.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro