Miercuri, 22 mai 2024 - 6:46:44
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Tăriceanu: Data alegerilor aduce mai multe inconveniente


2 septembrie 2016

Călin Popescu-Tăriceanu critică stabilirea datei de 11 decembrie pentru alegerile parlamentare şi afirmă că nivelul de absenteism va fi mai mare din cauza condiţiilor meteorologice cu cât mergem mai înspre iarnă.

Subiecte importante vor ajunge să fie discutate într-o perioadă în care românii sunt mai mult preocupaţi "de sărbători şi de cadouri", a mai arătat şeful Senatului.

"Data alegerilor aduce mai multe inconveniente. (...) Democraţia participativă pe care o avem suferă, în ultima perioadă, printr-un nivel ridicat de absenteism. Cu cât mergem mai înspre iarnă (cu data alegerilor — n.r.), cu atât nivelul de absenteism va fi mai mare din cauza condiţiilor meteorologice. Mai există un alt considerent, cel al prevederilor legale şi constituţionale referitoare la constituirea Parlamentului şi, ulterior, alcătuirea programului şi coaliţiei de guvernare. Bănuiesc că va fi o coaliţie şi niciun partid nu va reuşi să obţină o majoritate absolută. Aşadar, o să ne trezim într-o perioadă foarte proastă, bănuiesc că între Crăciun şi Anul Nou, cu lucruri foarte importante, care necesită, în mod normal, o analiză profundă şi nu o negociere în pripă. În România, în a doua parte a lunii decembrie, lumea e mai mult preocupată de sărbători şi de cadouri, ori noi avem de discutat lucruri importante care au ecou, reverberaţii şi consecinţe pe termen lung — patru ani", a spus Tăriceanu, joi, la Senat.

Astfel de acţiuni politice ar fi trebuit să se desfăşoare într-o perioadă neafectată de sărbătorile de iarnă, a mai arătat Tăriceanu.

"Trebuie să menţionez problema bugetului, care nu este o problemă simplă şi care să fie tratată cu uşurinţă. Din păcate, dezbaterea unui buget şi aprobarea lui necesită un efort serios, consistent şi care ar trebui să se petreacă în perioada lunii ianuarie, când este vacanţă parlamentară. Sigur că putem să convocăm sesiune extraordinară şi bănuiesc că aceasta va fi soluţia. Cred că ajungem la diverse formule care ies din cadrul normal numai pentru că, prin HG care s-a dat, premierul pare să încerce să facă pe plac PNL", a susţinut preşedintele Senatului.

Totodată, Tăriceanu a adăugat că, în această ultimă sesiune a legislaturii 2012 — 2016, atenţia parlamentarilor va fi concentrată mai mult pe campania electorală.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 22 mai 2024
Autentificare
stiriactuale.ro