Marţi, 19 martie 2024 - 11:30:19
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Mircea Ionescu Quintus: Este greu să se facă fuziunea PNL - PDL


2 iulie 2014

Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a declarat la Digi24 că este greu să se realizeze fuziunea PNL - PDL având în vedere, pe de o parte, statutul partidului care prevede că nu se poate renunţa la nume şi la identitate, iar pe de alta, declaraţiile lui Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedintele PDL.

"Este greu să se facă fuziunea ţinând seama că statutul prevede că nu se poate renunţa la nume şi identitate, iar din partea cealaltă l-am auzit pe domnul Predou că nici dânşii nu pot renunţa la identitate, nume, trecut, istorie. Nu văd cum se poate face decât prin absorbţie. Or, nu se poate absorbi un partid care nu renunţă la identitatea lui. Am socotit că singura variantă este o alianţă, o colaborare a forţelor politice. Atitudinea unui prim - vicepreşedinte al unui partid trebuie luată în considerare, ca şi prevederile statutului nostru.

Nu văd cum e posibil să se facă această fuziune, asta nu înseamnă că imposibilul nu se poate produce. Dacă depăşim momentele acestea cruciale din viaţa şi siguranţa statului e bine să fim alături şi să ne conjugăm forţele. E necesară o asemenea alăturare", a declarat la Digi24 Mircea Ionescu Quintus.

După ce a anunţat că PNL şi PDL nu au căzut la niciun acord legat de denumirea noului partid, prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu le-a cerut paternerilor din PNL să dea dovadă de respect în relaţia cu democrat liberalii. Declaraţia vine după ce Klaus Iohannis a anunţat că partidul rezultat în urma fuziunii se va numi PNL.

„Pentru noi PDL, denumirea de PDL, este la fel de valoroasă ca cea de PNL. Din acest punct începem discuţiile şi negocierile cu colegii şi prietenii noştri din PNL. Negociem o fuziune paritară, în cote egale şi nu o absorbţie”, a spus Cătălin Predoiu. 

În replică, preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a spus că nu a dorit să lezeze sensibilitatea democrat-liberalilor atunci când a afirmat că aceştia sunt de acord ca partidul rezultat din fuziunea celor două formaţiuni politice să se numească PNL. El a adăugat, într-o postare pe Facebook, ca anunţul făcut la congresul PNL s-a bazat pe o concluzie pe care a tras-o în urma unor „discuţii formale şi informale”.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro