Luni, 19 februarie 2018 - 4:20:28
EUR
EURO = 4.6595 RON
Moneda euro a crescut
USD
USD = 3.7306 RON
Dolarul american a scazut
rss
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Deputatul Vlad Cosma la bilanţul primei sesiuni parlamentare


14 iulie 2013

Deputatul PSD Vlad Cosma, a depus în prima sesiune parlamentară 15 propuneri legislative, dintre care cele mai multe vizează aspecte de ordin social şi educaţional. Astfel, parlamentarul social-democrat a iniţiat alături de colegii săi mai multe legi care vizează rezolvarea unor probleme în domeniul protecţiei sociale, precum reducerea termenelor de plată pentru indemnizaţia de creştere a copilului şi stabilirea unui termen exact pentru începerea plăţilor către mame, simplificarea evaluărilor pentru persoanele cu handicap, eliberarea certificatelor permanente de handicap pentru persoanele cu boli degenerative la fel ca în cazul persoanelor cu handicap irecuperabil sau plafonarea tarifelor operatorilor de transport pentru deplasarea elevilor care învaţă în altă localitate decât în cea de domiciliu. 

Consider că este obligaţia noastră, a politicienilor să ne ocupăm de sprijinirea tuturor categoriilor sociale vulnerabile. Copiii, femeile, persoanele cu dizabilităţi, vârstnicii trebuie să beneficieze în primul rând de un climat pozitiv de sprijin, bazat pe principii sănătoase, care să le asigure condiţii de viaţă decente, precum şi un cadru legislativ şi de politică socială adecvat nevoilor acestora”, a explicat parlamentarul PSD.

De asemenea, în această sesiune parlamentară, Vlad Cosma a formulat mai multe interpelări pentru rezolvarea problemelor privind decontarea cheltuielilor de transport pentru elevi precum şi pentru persoanele cu handicap irecuperabil care nu beneficiau de certificat permanent de handicap. Astfel, în primul caz deputatul a propus Ministerul Educaţiei emiterea unui ordin prin care elevii să obţină direct abonamentele de transport interurban de la şcolile unde învaţă, fără a mai fi implicate operaţiunile de achiziţie şi decontare care există în prezent şi care reprezintă principala cauză a disfuncţiilor din sistem.

Având în vedere că au existat întârzieri în ceea ce priveşte decontarea cheltuielilor de transport pentru elevii care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu şi familiile acestora au fost nevoite să suporte mai multe luni de zile costul abonamentelor lunare, respectiv legitimaţilor de călătorie individuale sau au fost înregistrate cazuri de abandon şcolar, consider că este oportun ca abonamentele să fie achiziţionate de către inspectoratele şcolare care să le distribuie mai departe elevilor“, a declarat Vlad Cosma.

În cel de-al doilea caz, reprezentatul social democrat a solicitat Ministerului Muncii să permită Direcţiilor Judeţene de Asistenţă Socială să trimită prin poştă certificatele permanente pentru persoanele cu handicap irecuperabil care s-au prezentat la ultima evaluare înainte de intrare în vigoare a Legii nr. 136/2012.

Având în vedere că dosarele persoanelor cu handicap se află la Direcţiile Judeţene de Asistenţă Socială, pot fi identificaţi cu uşurinţă oamenii care suferă de afecţiuni care au generat deficienţe funcţionale şi/sau structural-anatomice într-un stadiu ireversibil. Astfel, pentru această categorie de persoane certificatele cu termen permanent de valabilitate pot fi emise şi în absenţa acestora şi fără deplasarea comisiilor de evaluare la domiciliul lor. Certificatele emise în acest regim pot fi trimise prin poştă la domiciliul titularilor, astfel încât aceştia să nu îşi piardă drepturile (indemnizaţii lunare, asistentul personal, decontarea anumitor cheltuieli) din momentul în care le expiră certificatul temporar şi până la vizita la domiciliu a comisiei de evaluare“, a completat social democratul.

În ceea ce priveşte activitatea pe plan local deputatul Vlad Cosma a avut întâlniri de lucru şi consultări cu miniştrii Dan Şova, Liviu Dragnea şi Mihnea Costoiu precum şi cu reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai agenţiilor naţionale pentru rezolvarea problemelor de infrastructură, asigurarea surselor de finanţare pentru reabilitarea şi dotarea mai multor instituţii publice şi pentru demararea unor poiecte de investiţii economice în judeţul Prahova.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(587 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


loading...

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


Scoala de Arte Frumoase Ploiesti

Stomatologie Pediatrica - Clinica Stomatologica Copii

Clinica medicala Elit Medical din Ploiesti

Cristi Cimpeanu foto

Vaccinurile salveaza vietiHoroscopul zilei

BERBEC TAUR
berbec In prima parte a zilei este posibil sa fiti nevoit sa faceti o scurta calatorie neplanificata. Desi se intrevad cateva dificultati, aveti sanse sa rezolvati tot ce v-ati propus. Relatiile sentimentale ar putea sa fie putin tensionate din cauza unor neintelegeri. Eastrolog.ro va sfatuieste sa va pastrati calmul in discutiile cu persoana iubita.Seara este favorabila intrunirilor in familie sau cu prieteni apropiati taur La locul de munca sau in afaceri este de asteptat sa va simtiti plin de energie si inspiratie. Puteti avea idei si initiative excelente, pe care colegii sau partenerii le apreciaza. S-ar putea sa fiti invitat sa participati la o reuniune sau la o calatorie impreuna cu persoane apropiate. Chiar daca acest lucru presupune o cheltuiala neplanificata, ar fi bine sa profitati de ocazie pentru a va relaxa. Aveti nevoie de mai multa destindere dupa activitatea profesionala intensa din ultima vreme
GEMENI RAC
gemeni Este posibil ca pregatirile pentru plecarea intr-o calatorie sa tensioneze atmosfera din familie. O persoana apropiata v-ar putea indispune cu sfaturile sale insistente. Mai tarziu, insa, aceste sfaturi se pot dovedi foarte utile. In a doua parte a zilei ar fi bine sa nu refuzati o intalnire cu prietenii, pentru ca v-ar oferi o buna ocazie sa va detasati de grijile cotidiene. rac In prima parte a zilei s-ar putea sa primiti o veste buna in legatura cu o suma de bani pe care urmeaza sa o incasati de la locul de munca sau dintr-o colaborare, spre bucuria familiei. Puteti sa faceti planuri de viitor si sa va intalniti cu prietenii. Aveti grija sa nu-i neglijati pe cei tineri din familie
LEU FECIOARĂ
leu Sunt sanse sa apara rezultatele unei colaborari profesionale pentru care ati depus eforturi in ultima vreme.Dupa-amiaza este posibil ca relatia cu persoana iubita sa se tensioneze din cauza unor barfe. O persoana apropiata v-ar putea ajuta sa depasiti acest moment delicat. Va sfatuim sa acordati mai mult timp treburilor casnice si activitatilor relaxante. fecioara Dupa o perioada mai putin favorabila in plan sentimental, astazi sansa ar putea fi de partea dumneavoastra. Aveti ocazia sa faceti cunostinta cu o persoana care va impresioneaza si va atrage din primul moment. Nu este exclus sa devina o relatie de durata. In plan financiar nu se intrevad probleme. Va recomandam sa evitati speculatiile si sa nu va lasati tentat de mirajul unor castiguri facile
BALANŢĂ SCORPION
balanta In prima parte a zilei s-ar putea sa fiti nemultumit din cauza unor dificultati financiare cauzate de o intarziere. In plan intelectual este de asteptat sa fiti intr-o forma excelenta. Eastrolog.ro va recomanda sa profitati de acest context favorabil si sa va dedicati studiului sau proiectelor de viitor. Capacitatea de comunicare este la cote inalte si va poate ajuta sa va faceti noi prieteni. Puteti sa va bazati pe intuitie. scorpion Se intrevede o zi agitata, cu numeroase probleme de rezolvat. Va sfatuim sa va planificati cat mai bine timpul, ca sa nu va irositi energia. Chiar daca aveti spor in tot ce faceti, ar fi bine sa nu refuzati ajutorul prietenilor. Dupa-amiaza s-ar putea ca o persoana mai in varsta din familie sa va faca un cadou placut si util.
SĂGETĂTOR CAPRICORN
sagetator Se pare ca sunteti intr-o stare de spirit foarte buna iar relatiile cu anturajul decurg fara probleme. Poate ca situatia financiara nu va multumeste pe deplin, dar sunt sanse sa se redreseze destul de curand. Puteti sa duceti la bun sfarsit tot ce v-ati propus sa faceti in locuinta, impreuna cu membrii familiei. Seara s-ar putea sa participati la o intrunire cu persoane apropiate. Va sfatuim sa fiti foarte atent cum va exprimati, pentru ca exista riscul sa jigniti pe cineva capricorn In prima parte a zilei beneficiati de o creativitate deosebita si puteti avea reusite importante la locul de munca si in afaceri. Planurile si strategiile pe care le concepeti azi se pot concretiza in scurt timp si va pot aduce satisfactii materiale. Va sfatuim sa nu ignorati problemele partenerului de viata. Ar fi bine sa gasiti o cale de mijloc intre munca si viata personala.
VĂRSĂTOR PEŞTI
varsator Astazi beneficiati de un farmec deosebit, care va deschide toate usile si va poate fi de mare ajutor in plan social. Puteti sa va ocupati de afaceri si sa faceti investitii pentru camin. Va recomandam sa evitati discutiile in contradictoriu cu membrii familiei. pesti Aveti ocazia sa incepeti un proiect care va poate aduce destul de curand satisfactii profesionale si materiale. Elanul si perseverenta de care dati dovada in plan profesional ar putea starni invidia unor colegi. Va sfatuim sa evitati suprasolicitarea fizica si intelectuala, fiindca riscati sa aveti probleme de sanatate sau sa va accidentati
Sursa: www.eastrolog.roISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 februarie 2018
Autentificare
stiriactuale.ro