Duminică, 7 martie 2021 - 8:27:32
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Deputatul Graţiela Gavrilescu sare în apărarea presei


21 martie 2014

Deputatul liberal Graţiela Gavrilescu a avut o declaraţie politică în plenul Camerei Deputaţilor în care a vorbit despre libertatea presei şi despre promulgarea Legii pentru abrogarea articolului 276 din Codul Penal. Publicăm integral declaraţia parlamentarului prahovean.

"Marţi, 18 martie 2014, Preşedintele României a transmis, la Senat, o cerere de reexaminare asupra Legii pentru abrogarea Articolului 276 din Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal. Articolul respectiv, abrogat, la începutul sesiunii parlamentare, la iniţiativa PNL, prevedea incriminarea faptei "unei persoane care, pe durata unei proceduri judiciare în curs, face declaraţii publice nereale referitoare la săvârşirea, de către judecator sau de organele de urmărire penală, a unei infracţuni sau a unei abateri disciplinare grave legate de instrumentarea respectivei cauze, în scopul de a le influenţa sau intimida".

Acest articol a suscitat, la finele anului trecut, pe bună dreptate, numeroase comentarii, aplicarea lui cu rea- credinţă putând deschide calea unor abuzuri previzibile în contextul actual, ce ar putea avea ca efect îngrădirea libertăţii de exprimare şi, în acest fel, amputarea rolului fundamental al presei, acela de câine de pază al democraţiei.

În România, presa NU împiedică actul de justiţie! Să ne gândim doar în câte situaţii ea a fost cea care a semnalat mari cazuri de corupţie,  „dosare” făcute uitate prin sertare  şi abuzuri săvârşite în îndeplinirea funcţiei!

Or, tocmai acesta este rolul presei: să nu lase ca astfel de lucruri să scape nesancţionate de justiţie şi neştiute de cetăţeni!

A invoca faptul că o emisiune sau un articol de ziar ar putea „intimida” magistraţii ori „influenţa” actul de justiţie este o ruşine!

Prin ce altceva dacă nu prin verticalitate, curaj, onestitate şi devotament pentru sacra lor misiune se deosebesc magistraţii de noi, toţi ceilalţi români de rând?

Şi pentru ce, dacă nu pentru a fi incoruptibili, curajoşi şi de neclintit, le acordăm magistraţilor nu doar respectul cuvenit funcţiei, ci şi salarii şi pensii cu mult peste media celorlalte?

 

Consider că trebuie să lăsăm jurnaliştii să îşi facă meseria, în libertate, şi să ne ocupăm, mai atent, mai îndeaproape, de ceea ce au sau nu au voie să facă oamenii politici pentru ca justiţia, în România, să fie, cu adevărat, independentă!

Aşadar, susţin că Legea pentru abrogarea Articolului 276 trebuie să fie promulgată!"


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(161 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Clinica Roua

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 7 martie 2021
Autentificare
stiriactuale.ro