Miercuri, 22 mai 2024 - 5:19:00
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ponta îşi toarnă cenuşă în cap


2 septembrie 2012

pontaÎntr-o scrisoare trimisă socialiştilor europeni, premierul roman recunoaşte implicit că mutarea Congresului PEŞ de la Bucureşti vine ca urmare a imaginii proaste pe care el a căpătat-o în rândul colegilor de familie politică.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, le-a transmis, vineri, o scrisoare liderilor PEŞ în care cere organizarea Congresului din septembrie la Bruxelles, lucru justificat de "inabilitatea" oficialilor de la Bucureşti de a explica în plan extern acţiunile politice privind demiterea lui Traian Băsescu. În debutul scrisorii Ponta trece în revistă faptul că "România a trecut în ultimele 2 luni printr-o serioasă criză politică, care a atras atenţia presei internaţionale, a Comisiei Europene şi critici acerbe din partea reprezentanţilor PPE". Liderul PSD subliniază, de asemena, că la referendumul din 29 iulie s-au pronunţat pentru demiterea lui Traian Băsescu un "număr de 7,5 milioane de cetăţeni, faţă de numărul de 5,2 milioane de voturi cu care a fost ales în 2009". "Din păcate, pe plan european, din cauza sprijinului necondiţionat acordat de PPE şi a inabilităţii noastre de a explica mass media exact condiţiile constituţionale şi politice, informările părtinitoare transmise de echipa lui Traian Băsescu au avut succes şi au afectat imaginea internaţională a ţării şi a Guvernului pe care îl conduc.

Concluziile au fost trase doar pe baza afirmaţiilor făcute de una dintre părţi şi este obligaţia mea că, în perioada următoare, să explic tuturor partenerilor europeni adevărul despre situaţia din ţara mea", scrie Victor Ponta în scrisoarea adresată liderilor PEŞ Sergei Stanishev şi Philip Cordery. "Din acest motiv, am decis să vă propun să fiţi de acord că, anul acesta, Congresul PEŞ să fie organizat la Bruxelles, şi nu în Bucureşti. Consider că imaginea PEŞ, relaţia sa cu media europeană şi scopurile sale politice majore sunt mai importante decât interesul unui partid membru cum este PSD. În acest fel, vom evita atacurile injuste ale PPE şi ale unor ziare asupra familiei noastre politice. În acest context, înţeleg perfect cât este de important pentru colegii şi prietenii noştri din SPD să nu aibă o vulnerabilitate inutilă în relaţiile cu media din Germania. Victoria lor în alegerile din 2013 şi un guvern condus de un cancelar social-democrat reprezintă un obiectiv de importanţă majoră pentru PEŞ şi pentru viitorul Europei, şi este datoria noastră să sprijinim cu toţii acest demers", a mai susţinut Ponta în scrisoarea către liderii PEŞ.

Congresul Socialiştilor Europeni nu se va mai desfăşura la Bucureşti. Oficial, decizia ar fi fost luată ca urmare a unei solicitări venite din partea PSD. Surse din rândul socialiştilor europeni susţin însă că mutarea Congresului la Bruxelles vine pe fondul îngrijorărilor cu privire la "valorile democratice" ale premierului Victor Ponta.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 22 mai 2024
Autentificare
stiriactuale.ro