Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 2:57:03
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ioan Rus, audiat în dosarul privind referendumul


14 august 2012

ioan-rus5Fostul de Interne Ioan Rus s-a prezentat, luni, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, fiind citat pentru a fi audiat ca martor în dosarul privind referendumul, în care sunt cercetaţi Victor Paul Dobre, Ioan Cabulea şi Constantin Manoloiu, pentru abuz în serviciu.

La intrarea în sediul Parchetului instanţei supreme, Ioan Rus a fost întrebat cum comentează afirmaţiile potrivit cărora ştia că este interceptat sau chiar că s-a autoinregistrat.

"Cât poţi să fii de prost să crezi aşa ceva. Cât poţi să fii de prost, şi prostia are o limită", a spus Ioan Rus.

El a precizat că a votat "Da" la referendum pentru că a dorit să plece Traian Băsescu, dar, ca membru al Guvernului, a vrut ca acest lucr să se întâmple într-un cadru constituţional şi legal.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a cerut Camerei Deputaţilor avizul pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru al Administraţiei Victor Paul Dobre care alături de secretarul de stat Ioan Cabulea au înaintat Curţii Constituţionale o adresă prin care precizau că MAI nu-şi poate asuma numărul de alegători.

Potrivit procurorilor, Victor Paul Dobre, alături de secretarul de stat Ioan Cabulea, a semnat o adresă prin care preciza că MAI nu-şi poate asuma numărul de alegători, document înaintat Curţii Constituţionale de şeful Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor, Constantin Manoloiu.

Procurorii îi cercetează pentru abuz în serviciu contra intereselor publice pe chestorul de poliţie Constantin Manoloiu şi pe secretarul de stat Nicolae Cabulea, şeful Departamentului Ordine şi Siguranţa Publică din MAI.

Fostul ministru de Interne Ioan Rus îi spunea lui Victor Paul Dobre, într-o discuţie despre listele electorale, în 4 august, că el le-a spus că nu semnează "niciun singur om în plus sau în minus", pentru că "eu chiar nu vreau să-mi petrec bătrâneţile în puşcărie!.

Ioan Rus îi spunea lui Victor Paul Dobre că li se cere să se demonstreze faptul că referendumul este valid şi că ei trebuie să facă "cvorumul ăla".

"Păi, de unde... să-l facem?", îi spunea Rus lui Dobre într-o discuţie telefonică din seara zilei de 4 august, potrivit referatului prin care procurorii cer avizul de urmărire penală pentru fostul ministru al Administraţiei Victor Paul Dobre.

Fostul ministru al Internelor mai spunea că a vorbit cu premierul şi că a transmis că vine în 6 august în Capitală. În cazul cvorumului, Rus spunea că le-a transmis că "dacă există această posibilitate", el nu are nicio problemă, dar "noi zicem, în tâmpenia noastră că nu se poate, deci, tâmpenia noastră nu are cu ce să vă încurce!".

Rus mai spunea că sunt unt unii care susţin că ei se opun, că el este omul preşedintelui şi Dobre s-a "convertit".

Fostul ministru de Interne îi mai spunea lui Dobre că el nu semnează "niciun singur om în plus sau în minus! Şi cu asta basta! (...) Că nu înţeleg, că asta e un gest politic important care... Bun, e important, dar eu chiar nu vreau să-mi petrec bătrâneţile în puşcărie!".


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro