Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 10:47:40
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sistemul de sabotaj al PDL duce la ordonanţele de urgenţă ale Guvernului


9 iulie 2013

 Premierul Victor Ponta a declarat, că Guvernul emite în momentul de faţă ordonanţe de urgenţă şi va continua să le emită pentru a putea în acest fel să treacă peste sistemul de sabotaj al PDL şi al preşedintelui Traian Băsescu, care contestă orice lege emisă la Curtea Constituţională.
"Îl numesc direct de sabotaj, pentru că PDL contestă orice lege la Curte. Vin de la Curte, care le respinge contestaţia, se duc la preşedinte. Contestă şi preşedintele, iarăşi se respinge la Curtea Constituţională. Apoi preşedintele o ia şi o retrimite în Parlament, unde iarăşi le trecem. Asta e", a declarat Ponta.
Mai mult decât, atât premierul a declarat că acest sistem a fost gândit special ca un sistem de bună credinţă prin care să poată fi contestate sau retrimise la Parlament anumite legi.
"Din păcate, avem foarte multe situaţii de acest gen. Şi când e vorba de un circuit care ţine 6-8 luni, în total, suntem obligaţi, în anumite situaţii, să dăm Ordonanţe de Urgenţă", a spus Ponta.
Guvernul Ponta a emis 70 de ordonanţe de urgenţă în ultimele şase luni, depăşind în acest sens recordul fostului executiv condus de Emil Boc. "O să mai emitem din simplul motiv - dincolo de Parlament, pentru că după cum ştiţi foarte bine proiecte de legi importante le-am trecut şi în două săptămâni, o săptămână într-o Cameră, o săptămână în cealaltă - avem un sistem de sabotaj".
PDL nu a obstrucţionat niciodată mecanismul legislativ. Tot ce a făcut a fost să conteste la Curtea Constituţională legi pe care majoritatea USL le trecea întru folosul şi protejarea intereselor proprii. Ca de exemplu, statutul parlamentarilor a fost făcut exclusiv pentru penalii din USL şi punerea lor la adăpost de justiţie. Demersurile PDL au făcut posibilă o lege care nu pune deasupra legii niciun ales", se arata într-un comunicat al PDL.
 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro