Miercuri, 22 mai 2024 - 6:03:02
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cristian Boureanu, executat silit pentru o datorie de milioane de euro


6 octombrie 2013

Fostul lider PDL Cristian Boureanu şi soţia sa, Valentina Pelinel, au fost executaţi silit pentru datoriile la bancă. O instituţie financiară le-a luat patru terenuri în contul creditului nerambursat. Cei doi deţin mai multe locuinţe, dar şi bunuri de valoare, inclusiv acţiuni la societăţi comerciale. Averea lor este estimată la peste 10 milioane de euro.

La sfârşitul anului 2007, Boureanu şi soţia sa au luat două credite însă nu le-au mai plătit la timp. Gurile rele susţin că cei doi datorează băncilor din România peste 6 milioane de euro.

Acum instituţiile vor să-şi recupereze banii şi au trecut la executarea silită. Patru dintre proprietăţi au fost deja scoase la licitaţie, zilele trecute. Este vorba despre terenuri situate în apropiere de Autostrada Soarelui. Asta înseamnă cam 20 de mii de metri pătraţi, ipotecaţi pentru 1,3 milioane de euro, pe care soţii Boureanu urmau să construiască mai multe ansambluri rezidenţiale.

Terenurile au fost vândute la 75 la sută din valoarea iniţială. Executorul judecătoresc mai are însă de recuperat câteva milioane de euro. Şi are de unde. Potrivit declaraţiei de avere, Cristian Boureanu deţine mai multe terenuri, bijuterii, câteva conturi şi importante sume de bani.

Ca să uite de necaz, soţii Boureanu au evadat câteva zile în Statele Unite, acolo unde Valentina Pelinel are un apartament.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 22 mai 2024
Autentificare
stiriactuale.ro