Vineri, 19 aprilie 2024 - 6:07:37
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Liderii PPE salută revenirea lui Traian Băsescu în funcţie


29 august 2012

ppePreşedintele Partidului Popular European (PPE), Wilfried Martens, şi liderul grupului popular din Parlamentul European, Joseph Daul, salută întoarcerea în funcţie a preşedintelui Traian Băsescu în urma implementării deciziei Curţii Constituţionale privitoare la referendumul din 29 iulie.

"Invalidarea referendumului desfăşurat pe 29 iulie 2012 a fost constatata de către Curtea Constituţională. Salutăm implementarea acestei decizii prin sesiunea Parlamentului României şi publicarea în Monitorul Oficial. Acesta a fost singurul pas corect, având în vedere participarea insuficientă la referendum. Ca urmare, salutăm întoarcerea în funcţie a preşedintelui Traian Băsescu şi încheierea interimatului", afirma Martens şi Daul, într-un comunicat de presă transmis marţi.

Cei doi lideri PPE au ţinut să sublinieze că sub conducerea preşedintelui Traian Băsescu "România şi-a găsit locul în Europa datorită eforturilor mari ale poporului român" şi a muncii instituţiilor ţării.

"Salutăm în mod călduros întoarcerea în funcţie a preşedintelui Băsescu. Sub conducerea lui Traian Băsescu România şi-a găsit locul în Europa datorită eforturilor mari ale poporului român şi a muncii remarcabile a multor instituţii din România. Aceste realizări nu trebuie supuse niciunui risc de către politicieni ce aspiră spre obţinerea puterii absolute şi spre implementarea agendelor lor personale. Conform Constituţiei României, Traian Băsescu a fost ales preşedinte al României pentru un mandat de cinci ani. Aşteptam cu nerăbdare să cooperăm din nou cu domnia sa pentru continuarea consolidării poziţiei României în Europa", afirma Martens şi Daul.

De asemenea, ei au salutat alegerea parlamentarilor romani care au fost prezenţi la şedinţa de plen comun a Legislativului de luni, în care s-a citit decizia Curţii Constituţionale.

"Salutăm decizia responsabilă a fiecărui membru al Parlamentului care a fost prezent la sesiunea Parlamentului, indiferent de partidul politic pe care el/ea îl reprezintă. Prima datorie a membrilor Parlamentului este să asigure funcţionarea adecvată a Parlamentului. În orice democraţie reală opiniile diferite trebuie exprimate în Parlament în concordanţă cu cadrul legal, fără abuzarea puterilor Parlamentului. Speram cu adevărat că, de acum înainte, toate forţele politice se vor abţine de la atacuri asupra sistemului judiciar, inclusiv asupra Curţii Constituţionale, şi vor contribui la independenţa şi buna funcţionare a justiţiei din România", mai declară Martens şi Daul.

Preşedintele Traian Băsescu a revenit, marţi, la Palatul Cotroceni, după 52 de zile de suspendare prin decizia Parlamentului din 6 iulie şi după ce la referendumul de demitere din 29 iulie nu s-a întrunit cvorumul necesar pentru că acesta să fie validat.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro