Marţi, 19 martie 2024 - 12:20:06
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Graţiela Gavrilescu îl critică pe ministrul Sănătăţii


25 octombrie 2016

Deputatul Graţiela Gavrilescu a reacţionat la o declaraţe făcută de ministrul Vlad Voiculescu la adresa sistemului sanitar.

„Ministrul Sănătăţii reuşeşte performanţa de a umili toţi medicii printr-un cuvânt.
Ministrul Vlad Voiculescu a fost adus în Guvernul Cioloş să gestioneze domeniul sănătăţii, fiind văzut un adevărat salvator după mandatul catastrofal al lui Patriciu Achimaş – Cadariu. Acesta şi-a „dovedit” din plin competenţa în felul în care a gestionat problemele, crizele apărute în domeniu, precum plata gărzilor sau amânarea reducerii preţului medicamentelor.
Concluzia mea după experienţa pe care am avut-o cu doi miniştri tehnocraţi la Sănătate este: „Ce blestem a picat peste acest domeniu de nu găsim niciun om capabil să gestioneze o problemă de interes naţional pentru ţara noastră?”
La finele lunii ianuarie am reacţionat în privinţa modului de gândire incalificabil al ministrului de la acea vreme Patriciu Achimaş-Cadariu. Acesta spunea că sistemul sanitar românesc este peste media societăţii româneşti şi dacă „Vrem o ţară ca afară? Perfect, hai să muncim ca afară!”
În numai câteva luni de zile asistăm la noi declaraţii revoltătoare din partea actualului ministru al Sănătăţii, domnul Vlad Voiculescu. Întrebat duminică la un post de televiziune prin ce cuvânt ar descrie felul în care arată sistemul sanitar românesc în prezent, Vlad Voiculescu a răspuns: „mlaştină”.
O asemenea afirmaţie este complet inadecvată din partea ministrului Sănătăţii. Acesta jigneşte printr-un singur cuvânt toţi medicii din România care îşi fac datoria şi care, în ciuda condiţiilor în care lucrează, se îngrijesc cu responsabilitate de pacienţi.
Nu e pentru prima dată când domnul ministru face asemenea afirmaţii. Pe 12 august, întrebat cum a găsit sistemul medical venind din afara lui, acelaşi ministru al Sănătăţii spunea, în mare, acelaşi lucru: „am senzaţia de mlaştină”.

Aroganţa, atitudinea superioară faţă de reprezentanţii sistemului de sănătate din România nu are ce căuta la un ministru. Acesta trebuie să dea dovadă de cunoaştere a domeniului, de respect faţă de cei pe care îi coordonează şi faţă de personalul din sănătate. Dacă domnul Voiculescu era un ministru al Sănătăţii numit politic, pentru o asemenea declaraţie jignitoare la adresa medicilor îi era până acum cerută demisia de către întreg spectrul politic, dacă nu cumva şi-o dădea el.
Nu mă aştept la vreo reacţie din partea premierului Dacian Cioloş în privinţa celor spuse de ministrul Sănătăţii, pentru că domnia sa nu este interesat de declaraţiile miniştrilor săi, ci doar de acţiunile lor. Totuşi, mă aştept ca ministrul Sănătăţii să iasă public cu scuze faţă de medicii români, asta doar dacă realizează gafa pe care a făcut-o”.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro