Miercuri, 24 aprilie 2024 - 11:56:33
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ion Iliescu acuză: "Băsescu a încălcat Constituţia"


25 martie 2013

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat că preşedintele Traian Băsescu a încălcat sâmbătă Constituţia, afirmaţia sa bazându-se pe cele întâmplate sâmbătă la Convenţia PDL.

"Totul e la nelocul său în ceea ce a făcut Traian Băsescu – relaţia cu partidul său de suflet este total nefirească. A încălcat Constituţia, nu avea ce să caute la Congresul unui partid", a declarat, pentru "Gândul", Ion Iliescu.

Fostul preşedinte a catalogat drept "imprudentă" afirmaţia făcută pe Facebook de Traian Băsescu, potrivit căreia va încuraja formarea unui nou partid.

"Este imprudentă o asemenea declaraţie că va construi un nou partid de dreapta. Trebuia să aştepte să îşi încheie mandatul de preşedinte. De pe poziţia de pe care se află este nefirească o asemenea declaraţie", a conchis Iliescu, care a evitat să spună dacă se impune o nouă suspendare a lui Traian Băsescu.

 

Mult mai tranşanţi au fost însă alţi politicieni.  Ministrul de Interne, Radu Stroe, susţine că este inadmisibil ce a făcut preşedintele Traian Băsescu sâmbătă, legat de Convenţia PDL, el adăugând: "Trebuie să ne gândim din nou la suspendare".

Liderul PSD Viorel Hrebenciuc a declarat, duminică, pentru "Gândul", că "la cum arată lucrurile, se va ajunge la o nouă suspendare a preşedintelui" Băsescu, el precizând că şeful statului a încălcat Constituţia prin mesajul publicat după Convenţia PDL.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, la Realitatea TV, că el sau PNL nu au iniţiat, nu iniţiază şi nu solicită declanşarea unei proceduri de suspendare a şefului statului, menţionând însă că reacţiile lui Radu Stroe şi Viorel Hrebenciuc în legătură cu Traian Băsescu sunt "sănătoase".

Preşedintele Traian Băsescu a spus, sâmbătă seară, într-un mesaj video pe Facebook, că a văzut rezultatul Convenţiei PDL şi că "modul cum nu au înţeles să fie democraţi" îl face să spună acum "definitiv şi pentru totdeauna" "Adio, Partid Democrat".


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro