Vineri, 26 aprilie 2024 - 12:10:34
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Liberalii nemulţumiţi, aşteptaţi în ALDE


23 iunie 2015

Deputatul Graţiela Gavrilescu, copreşedinte ALDE Prahova, a declarat, luni, la Ploieşti, că "foarte mulţi" membri ai fostului PNL, care sunt nemulţumiţi că au fost "înghiţiţi" de fostul PDL, se vor îndrepta către noua formaţiune rezultată din fuziunea dintre PLR şi P

"Scopul nostru este ca nouă să ni se alăture cât mai mulţi liberali autentici, care au crezut în doctrina liberală încă de când ea a luat fiinţă în România. (...) După semnalele pe care le-am avut încă din momentul în care au început să se poarte discuţii între membrii PLR şi PC şi se auzise deja de fuziune, foarte mulţi membri ai fostului PNL deja se vor îndrepta către ALDE, filiala Prahova şi nu numai, în toată ţara'", a afirmat Gavrilescu într-o conferinţă de presă.

Aceasta a explicat că foştii liberali, care au fost 'înghiţiţi' de foştii democrat-liberal, sunt nemulţumiţi de actuala lor situaţie, în acest context aşteptările fiind ca aceştia să se îndrepte către ALDE.

"Se simţea nevoia în politica românească de apariţia unui partid care să fie într-adevăr de centru-dreapta, care să aducă alături toţi simpatizanţii care cred în doctrina liberală. Adevăratul Partid Liberal care se va poziţiona pe scena politicii româneşti va fi ALDE. (...) A trebuit să demonstrăm că în România acest partid (PNL—n.r) nu trebuie să dispară. Dacă 140 de ani de istorie liberală se îngroapă în Partidul Democrat, condus de fostul preşedinte Traian Băsescu, care doreşte la ora actuală tot politica lui să o continue, şi actualul PNL, noi nu puteam să stăm cu mâinile încrucişate", a mai adăugat Graţiela Gavrilescu, care este copreşedinte al ALDE Prahova.

Ea a anunţat că ALDE are deja un candidat la funcţia de primar al Ploieştiului. Acesta este Iulian Teodorescu, viceprimarul cu atribuţii de primar al oraşului.

Iulian Teodorescu este primul candidat oficial la fotoliul de primar al Ploieştiului, şi având în vedere că alegerile de anul viitor se vor desfăşura într-un singur tur de scrutin, candidatul cu cele mai mari şanse.

Teodorescu va rupe mult din voturile PNL,  mai ales că liberalii fuzionaţi cu democraţii nu au desemnat încă un candidat. Cel mai vehiculat nume din partea PNL rămâne cel al senatorului Andrei Volosevici, dar acesta nu se bucură de sprijinul întregului partid, fiind contestat în principal de foşti săi colegi din PDL: Prin candidatura lui Iulian Teodorescu, liberali vor avea pe cine să voteze, mai ales că actualul primar interimar a condus PNL Ploieşti mai bine de 15 ani, reprezentându-i pe penelişti în Consiliul Local Ploieşti în trei mandate. Iulian Teodorescu a fost membru PNL din 1990, părăsind partidul nemulţumit fiind de fuziunea cu PDL.

Graţiela Gavrilescu a mai anunţat că target-ul pentru alegerile din 2016 este ca filiala Prahova să fie pe primul loc la nivel naţional în ceea ce priveşte numărul de primari, de consilieri locali şi consilieri judeţeni, scorul electoral vizat fiind de peste 20%.

C.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro