Vineri, 29 martie 2024 - 12:27:19
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Chupacabra


11 februarie 2016

Sursele spun că personajul ciudat denumit "Chupacabra", în traducere liberă "sugătoare de capre" a trăit în America, fiind atestat pentru prima dată prin 1994.

Nu, nu este o legendă şi dezaprob locaţia atestată mai sus, pentru că, hidoasa creatură şi-a făcut apariţia în nenumărate rânduri şi la noi cu precădere în mediul rural, mai ales în preajma campaniilor electorale.

Făcând o paranteză, doresc să aduc amintire despre minţile rătăcite care ştiu doar să critice şi să-şi anihileze posibilii adversari, lipsiţi de apărare. Frustraţii folosesc tactici mârşave, ducându-şi rivalii în derizoriu prin epitete derivate din specia rozătoarelor. Aşa este când îţi uiţi originea şi, odată văzut cu sacii în căruţă, nu-ţi mai aminteşti cu cine ai plecat la drum. Domnilor, să nu uităm de acea vorbă, că este de actualitate: "Dă-i prostului puterea ca să vezi cine e".

Aflaţi la începutul unui an picant, înainte de precampanie, Michiduţă se agită în sânul poporului român şi personajele mitologice îşi fac apariţia, flămânde.

Forme odioase de gândire iscă noi strategii de ascensiune şi promovare, dezumanizând actorii politici. Se despoaie public unii pe alţii, împroşcându-se cu materii fecale în mass-media şi mai nou în plină stradă. Vulgaritatea este în mare vogă şi promovează teoria conspiraţiei: "mrrr, ham, mac, oac, forţe oculte". Paranoia şi delirium tremens apar şi crează dependenţă în rândul celor care cred că pierd competiţii electorale, nedreptăţiţi sau din vina colegilor care nu le împărtăşesc ideile.

Ciudaţii lui Harap Alb au fost văzuţi ultima dată prin 2011 la Scorţeni, în Prahova. Făceau minuni şi se dădeau în stambă, dar să ştiţi că tot atunci din şanţuri sărea Chupacabra, care, infestând votanţii prin flatulaţii puturoase emanate de la mici şi de la bere, îi determina să aleagă împotriva voinţei lor. Apunea regimul ăluia mic, iar ieşirea din scenă trebuia făcută cu şocul unui leac de frică şi cu exces de zel, transformate în victoria de la Scorţeni.

În acel moment mi-am dat seama că se născuse un nou fenomen electoral, un monstru care scăpat din mână, nu putea fi controlat. Tocmai ce dezavua orice teorie conspiraţionistă. Pălea până şi principiul acela că "nu iese cine se votează, iese cine se vrea".

Dezinformarea şi forţele malefice capătă formele unor noi tehnici de campanie, practicate de Chupacabra care se teleportează prin consiliile locale, determinându-i pe unii să nu-şi mai ţină cuvântul, după ce promit că susţin terminarea la timp a unor proiecte importante. Oare tot Chupacabra i-a învăţat să mintă şi să le promită iarăşi praf în ochi ploieştenilor?

Neruşinaţii îşi fac campanie electorală pe asumările de răspunderi cruciale ale unor oameni responsabili.

La Ploieşti, cu sau fără Chupacabra, în vara lui 2012 au câştigat experienţa înfrângerii. Se pare că în vara acestui an mai vor o tură.

Q.E.D.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro