Duminică, 15 decembrie 2019 - 8:06:38
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Parlamentarii chinezi sunt foarte bogaţi


28 februarie 2012

chinaAverea celor mai bogaţi 70 de delegaţi în Congresul Naţional al Poporului, care începe sesiunea de anul acesta pe 5 martie, a ajuns la 565,8 miliarde de yuani (90 miliarde de dolari) anul trecut, după un avans de 11,5 miliarde de dolari faţă de 2010, potrivit revistei Hurun Report, care publică un top al celor mai bogaţi oameni din China, scrie Bloomberg.

În schimb, averea însumată a celor mai importanţi 660 de oficiali americani, din cele trei ramuri ale administraţiei, s-a situat anul trecut la 7,5 miliarde de dolari.

Avansul averii parlamentarilor chinezi reflectă dezechilibrele creşterii economice a Chinei, unde venitul anual pe cap de locuitor a fost în 2010 de 2.425 de dolari, mai puţin ca în Belarus, şi doar o fracţiune din 37.527 dolari în SUA.

"Este extraordinar să vedem un astfel de grad al cobitării dintre avere şi politică. Cu siguranţă adaugă substanţă nemulţumirii din China privind inechitatea extremă din acest moment", a spus Kenneth Lieberthal, directorul centrului pentru China de la Brookings Institution, Washington.

Congresul Naţional al Poporului, a cărui reuniune anuală ţine o săptămână şi jumătate, este, teoretic, cea mai puternică instiutţie din China. În timp ce legislativul, cu circa 3.000 de delegaţi, este numit în glumă "parlament-ştampilă", printre membrii săi se află cei mai puternici politicieni şi directori din China.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(27 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Gorgota

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateServicii medicale de calitate la standarde europene

Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook

servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 14 decembrie 2019
Autentificare
stiriactuale.ro