Joi, 25 aprilie 2024 - 9:35:46
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ponta vrea, Dragnea se opune


22 ianuarie 2014

Liviu Dragnea doreşte ca alegerile pentru Parlamentul European dar şi referendumul pentru revizuirea Constituţiei să aibă loc în aceeaşi zi, considerând că este cea mai bună soluţie. De asemenea liderii PSD doresc să desemneze un coordonator din cadrul PNL care să se ocupe direct de referendumul pentru revizuirea Constituţiei.

„Sunt mai multe păreri, eu nu sunt foarte sigur că două zile înseamnă mai bine, important este să fie mai bine din punctul de vedere al organizării, poate o singură zi este cea mai bună soluţie pentru referendum şi europarlamentare”, a declarat Dragnea.

Premierul Victor Ponta a vansase ideea de a organiza referendumul în două zile, dar Dragnea considera că acest lucru nu reprezintă neapărat un succes pentru validare.

„Să ştiţi că în situaţia asta unu plus unu nu dă neapărat doi. Un cetăţean poate nu e hotărât în ce zi să vină şi să nu vină în nicio zi”, a ţinut să precizeze Dragnea.

Liderii USL au decis ca alegerile pentru Parlamentul European şi referendumul pentru revizuirea Constituţiei să fie organizate simultan, premierul Ponta susţinând posibilitatea organizării referendumului pe 24 şi 25 mai.

"Conform ultimei decizii a Curţii Constituţionale, care tocmai asta a sugerat, că este necesară o prezenţă cât mai importantă...şi da, în mod normal organizăm sâmbătă şi duminică", a afirmat Victor Ponta.

La baza acestei decizii sta Ordonanţa de urgenţă 103-2009 aprobată de Guvernul Boc şi avizată de ministrul Justiţiei din acel moment Cătălin Predoiu, care prevede posibilitatea de a cumula referendumul cu alte tipuri de alegeri.

Această ordonanţă de urgenţă vine ca o completare la Legea 3-2000, care priveşte organizarea referendumului.

"O să vă fac o scurtă relatare despre Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 103 din 2009, care a stabilit că referendumul se organizează împreună cu alegerile europarlamentare, că e mai bine aşa. O să vă citez, că m-am învăţat să citez ca să nu greşesc, o să vă citez cum spunea primul ministru Boc şi ministrul Justiţiei, domnul Predoiu, că e mai bine să unim europarlamentarele cu referendumul, motiv pentru care au dat ordonanţă de urgenţă", a declarat Victor Ponta, într-o conferinţă de presă.

Cu toate acestea fostul premier Emil Boc a declarat ca organizarea simultană a referendumului pentru revizuirea Constituţiei cu alegerile europarlamentare în mod legal nu pot fi oprită, dar nu ar trebui organizate în acelaşi timp, deoarece problema revizuirii nu ar trebui să se suprapună peste problematica Uniunii Europene.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro