Marţi, 19 martie 2024 - 9:12:42
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Dezbaterile pe reducerea CAS, amânate până săptămâna viitoare


18 august 2014

Conducerea Senatului a decis, luni, să amâne cu o săptămână sesiunea extraordinară a acestui for pentru reexaminarea legii privind reducerea CAS cu 5% de la 1 octombrie, a anunţat liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu.

Sârbu a precizat că, în urma discuţiilor din Biroul permanent, "era aproape imposibil ca şedinţa să fie convocată astăzi", pentru că trebuiau trimise materialele la comisia de buget-finanţe şi convocat Ministerul de Finanţe.

"Este deja ora 14.00, şi colegii din Opoziţie au înţeles lucrul ăsta (...) Luni (25 august - n.r.) la ora 14.00 vom avea Biroul permanent, iar la ora 16.00, plen", a anunţat Sârbu.

El a mai precizat că s-a prezentat în şedinţa conducerii Senatului şi un parcurs pentru această lege şi a precizat că pe data de 6 septembrie poate fi promulgată, astfel că există timp pentru a intra în vigoare de la 1 octombrie.

Conform unui comunicat de joi, Senatul a fost convocat în sesiune extraordinară, luni, 18 august, de la ora 16.00.

Tot joi, anterior acestui anunţ, surse parlamentare declarau pentru Mediafax că Senatul şi Camera Deputaţilor se vor reuni pe 25 august, respectiv 26 august, în sesiune extraordinară pentru a discuta reexaminarea Legii CAS, precum şi Legea petrolului.

Conform prevederilor constituţionale, Camera Deputaţilor şi Senatul se întrunesc în sesiuni extraordinare, la cererea preşedintelui României, a biroului permanent al fiecărei Camere ori a cel puţin o treime din numărul deputaţilor sau al senatorilor, iar convocarea Camerelor se face de preşedinţii acestora.

Parlamentarii ACL împreună cu parlamentari de la alte formaţiuni politice au depus semnăturile necesare pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Senatului şi a Camerei Deputaţilor, pe data de 18 august, respectiv pe 19 august pentru a se dezbate legea privind reducerea CAS.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro