Miercuri, 4 august 2021 - 5:36:35
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Adrian Severin, condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi trafic de influenţă


17 noiembrie 2016

Fostul europarlamentar Adrian Severin a fost condamnat definitiv miercuri, de instanţa supremă, la patru ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă, după ce, în perioada decembrie 2010 - martie 2011, ar fi acceptat promisiunea a doi jurnalişti de la "Sunday Times" de a-i plăti 100.000 euro anual, în schimbul depunerii de amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European.

Patru judecători din complet au decis condamnarea lui Adrain Severin la patru ani de închisoare cu executare, în timp ce magistratul Lavinia Lefterache a făcut opinie separată, ea optând pentru achitarea lui Severin.

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă, Adrian Severin urmând să fie încarcerat pentru executarea pedepsei.

Fostul europarlamentar a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în 11 septembrie 2013, pentru luare de mită şi trafic de influenţă, iar în 23 februarie 2016 a fost condamnat, de un complet de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la trei ani şi trei luni de închisoare cu executare.

Decizia a fost contestată de Adrian Severin şi de procurori la Completul de cinci judecători al instanţei supreme, care a început judecarea în 12 septembrie şi după trei termene, în 14 noiembrie, a finalizat dezbaterile, iar miercuri a dat o soluţie definitivă în cauză.

Procurorii DNA au cerut, la ultimul termen al procesului, ca Adrian Severin să fie condamnat la şase ani şi şase luni de închisoare cu executare, la care să se adauge un spor de pedeapsă, având în vedere pregătirea juridică a fostului europarlamentar.

Avocaţii lui Adrian Severin au solicitat achitarea clientului lor, iar în cazul în care acesta ar fi, totuşi, condamnat, au cerut ca pedeapsa să fie cu suspendare, având în vedere că Severin ar suferi de o boală incurabilă, în acest sens fiind depus la dosar şi un certificat de sănătate eliberat de o clinică din Viena.

În ultimul cuvânt, Adrian Severin a spus că nu poate fi decât exasperat la auzul afirmaţiei că ar fi acceptat bani pentru a depune amendamente în Parlamentul European. El a adăugat că procesul său este unul politic şi că nu poate recunoaşte că România a trimis în cele mai înalte funcţii un hoţ.

Fostul europarlamentar a scris pe pagina sa de Facebook, înaintea judecării ultimului termen din dosarul său, că în curând "se va consuma farsa judiciară românească” declanşată pe baza unei farse jurnalistice străine, susţinând că nu îi este frică de cruce, iar atât timp cât suferinţa îl priveşte doar pe el, le poate acorda "iertare călăilor în robă”.

"Curând se ca consuma farsa judiciară românească declanşată pe baza unei farse jurnalistice străine, fără a mi se îngădui o singură probă în apărare. Nu îmi este frică de cruce, suferinţa purifică şi înalţă. Atât cât această suferinţă mă priveşte doar pe mine, le pot acorda iertare călăilor în robă. Fără voia lor fac parte deja din istoria României, iar părticica aceasta de istorie ei vor să o întineze”, a arătat Adrian Severin în mesajul video postat pe pagina sa de Facebook înaintea condamnării sale definitive.

La momentul investigaţiei jurnalistice, trei europarlamentari - Adrian Severin, fostul ministru sloven de Externe Zoran Thaler şi fostul ministru austriac de Interne Ernst Strasser - ar fi acceptat "să-şi vândă serviciile" unor jurnalişti ai ziarului "The Sunday Times", care pretindeau că se ocupă cu acţiuni de lobby.

Reporterii au propus mai multor membri ai Parlamentului European să le plătească 100.000 de euro pe an în schimbul "ajutorului" pentru adoptarea unor amendamente.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(319 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 2 august 2021
Autentificare
stiriactuale.ro