Vineri, 29 martie 2024 - 4:24:15
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Guvernul Ponta, mai multe ordonante de urgentă decât Guvernul Boc


5 august 2013

Guvernul Ponta acţionează la fel ca şi guvernarea anterioară. Deşi Victor Ponta l-a blamat şi l-a acuzat  de fapul că şi-a depăşit atribuţiile, emiţând numeroase ordonanţe de urgenţă, premierul actual îl întrece deja pe predecesorul său Emil Boc.

În 2013, Guvernul Ponta a emis 80 de ordonanţe de urgenţă şi patru ordonanţe simple în perioada vacanţei parlamentare. Atunci când a fost acuzat că repetă istoria lui Emil Boc, Victor Ponta a negat, susţinând că guvernul său a dat cu o treime mai puţine ordonanţe de urgenţă decât Boc într-o perioadă asemănătoare.

"Acuzaţiile privind numărul recod de ordonanţe nu stau în picioare. Am folosit mai puţine ordonanţe de urgenţă decât guvernele PDL şi am făcut acest lucru în situaţii necesare. Nu au existat proiecte cu implicaţii majore care să nu fie discutate cu toate partidele parlamentare. Noi respectam mult mai mult Parlamentul,  instituţie pe care o informăm cu privire la activitatea Guvernului, căreia îi cerem mandat pentru acţiunile noastre şi pe care nu o ocolim în legiferare. Până la urmă, împotriva acestui Guvern nu a fost depusă nicio moţiune de cenzură, întrucât partidele din Parlament, cu excepţia PDL, recunosc transparenţa şi dorinţa de colaborare a actualului Guvern şi a actualei majorităţi parlamentare deţinute de USL", a declarat Ponta.

Cu toate acestea conform Monitorului Oficial, Emil Boc a dat aproximativ 381 de ordonanţe de urgenţă în perioada 22 decembrie 2008 9 februarie 2012, perioadă în care a fost premier. Acest lucru evidenţiază faptul că a emis o ordonanţă la trei zile, în timp ce Ponta a emis 161 de ordonanţe de urgenţă, într-o perioadă de 452 de zile, ceea ce semnifică o ordonanţă la 2,8 zile.

Dintre cele 80 de ordonanţe emise de Guvernul Ponta, 53 au fost adoptate de Parlament. Cu toate acestea Victor Ponta da vina pe democrat liberali pentru numărul Ordonanţelor de Urgenţă emise.

"O să mai emitem din simplul motiv - dincolo de Parlament, pentru că după cum ştiţi foarte bine proiecte de legi importante le-am trecut şi în două săptămâni, o săptămână într-o Cameră, o săptămână în cealaltă - avem un sistem de sabotaj. Îl numesc direct de sabotaj pentru că PDL contestă orice lege la Curte. Vin de la Curte, care le respinge contestaţia, se duc la preşedinte. Contestă şi preşedintele, iarăşi se respinge. Apoi preşedintele o ia şi o retrimite în Parlament, unde iarăşi le trecem. Asta e", a declarat Ponta, la mijlocul lunii iulie.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro