Marţi, 19 martie 2024 - 5:21:04
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Mişcarea Populară devine partid politic


23 iulie 2013

Mişcarea Populară a fost înregistrată pe 23 iulie ca partid politic, avându-l drept preşedinte interimar pe deputatul Eugen Tomac, care va conduce formaţiunea până la primul Congres.
Deputatul Eugen Tomac a declarat, vineri că a demisionat din PDL şi că se va alătura Mişcării Populare.
"Mi-am înaintat astăzi demisia din PDL. Mă alătur unui proiect politic nou, cu ale cărui obiective coincid în totalitate şi proiectele mele. Consider că România are acum nevoie acum de un suflu nou în politică şi de o altă opţiune pentru viitor", a declarat Tomac.
"Depunem actele pentru înregistrarea partidului. Până la organizarea Congresului, voi coordona activitatea", a mai declarat luni, Eugen Tomac. Partidul Mişcarea Populară doreşte să promoveze şi să susţină o serie de proiecte principale în plan politic, economic, social şi administrative., fiind conturate 15 obiective principale.
Partidul (PMP) doreşte să susţină consolidarea procesului de consolidare europeană a României, fixarea prin Constituţie a numărului maxim 300 de parlamentari şi a unei singure camera parlamentare şi introducerea votului prin corespondenţă pentru toţi alegătorii.
De asemenea se doreşte limitarea deficitului bugetar la 3% din PIB prin Constituţie şi crearea unui plafon maxim al datoriei publice de 60% din PIB, fiind alocat anual 10% din bugetul de stat pentru investiţii, reducerea impozitelor şi nivelul contribuţiilor sociale, fiind stabilite o serie de raporturi între salarii şi pensii care să stimuleze munca, privatizarea deducerea de taxe pentru angajarea tinerilor şi pentru tinerii sub 35 de ani care încep prima afacere, creşterea ratei de absorbţie a fondurilor europene prin constituirea unei singure entităţi guvernamentale care sa gestioneze toate programele operaţionale în perioada bugetara 2014-2020.
Mişcarea Populară va susţine şi reducerea drastic a fraudelor şi a erorilor din sistemul de plată a taxelor şi a impozitelor şi pe cele de distribuire a pensiilor, ajutorul de şomaj şi alte drepturi sociale.
În sistemul public PMP susţine debirocratizarea şi depolitizarea administraţiei publice, a sistemului de educaţie şi a celui de sănătate. Mai mult decât atât doreşte titularizarea angajaţilor pe bază de merit, prin concursuri care să fie scoase de sub controlul politicului.
PMP susţine de asemenea regionalizarea, descentralizarea şi crearea unui sistem mult mai eficient prin comasarea judeţelor şi a comunelor mici, nesustenabile economic.
În domeniul agriculturii PMP doreşte încurajarea producţiei interne de alimente, crearea unor centre de colectare şi de depozitare a produselor agricole, având ca scop principal modernizarea mediului rural.



 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro