Mişcarea Populară a fost înregistrată pe 23 iulie ca partid politic, avându-l drept preşedinte interimar pe deputatul Eugen Tomac, care va conduce formaţiunea până la primul Congres.
Deputatul Eugen Tomac a declarat, vineri că a demisionat din PDL şi că se va alătura Mişcării Populare.
"Mi-am înaintat astăzi demisia din PDL. Mă alătur unui proiect politic nou, cu ale cărui obiective coincid în totalitate şi proiectele mele. Consider că România are acum nevoie acum de un suflu nou în politică şi de o altă opţiune pentru viitor", a declarat Tomac.
"Depunem actele pentru înregistrarea partidului. Până la organizarea Congresului, voi coordona activitatea", a mai declarat luni, Eugen Tomac. Partidul Mişcarea Populară doreşte să promoveze şi să susţină o serie de proiecte principale în plan politic, economic, social şi administrative., fiind conturate 15 obiective principale.
Partidul (PMP) doreşte să susţină consolidarea procesului de consolidare europeană a României, fixarea prin Constituţie a numărului maxim 300 de parlamentari şi a unei singure camera parlamentare şi introducerea votului prin corespondenţă pentru toţi alegătorii.
De asemenea se doreşte limitarea deficitului bugetar la 3% din PIB prin Constituţie şi crearea unui plafon maxim al datoriei publice de 60% din PIB, fiind alocat anual 10% din bugetul de stat pentru investiţii, reducerea impozitelor şi nivelul contribuţiilor sociale, fiind stabilite o serie de raporturi între salarii şi pensii care să stimuleze munca, privatizarea deducerea de taxe pentru angajarea tinerilor şi pentru tinerii sub 35 de ani care încep prima afacere, creşterea ratei de absorbţie a fondurilor europene prin constituirea unei singure entităţi guvernamentale care sa gestioneze toate programele operaţionale în perioada bugetara 2014-2020.
Mişcarea Populară va susţine şi reducerea drastic a fraudelor şi a erorilor din sistemul de plată a taxelor şi a impozitelor şi pe cele de distribuire a pensiilor, ajutorul de şomaj şi alte drepturi sociale.
În sistemul public PMP susţine debirocratizarea şi depolitizarea administraţiei publice, a sistemului de educaţie şi a celui de sănătate. Mai mult decât atât doreşte titularizarea angajaţilor pe bază de merit, prin concursuri care să fie scoase de sub controlul politicului.
PMP susţine de asemenea regionalizarea, descentralizarea şi crearea unui sistem mult mai eficient prin comasarea judeţelor şi a comunelor mici, nesustenabile economic.
În domeniul agriculturii PMP doreşte încurajarea producţiei interne de alimente, crearea unor centre de colectare şi de depozitare a produselor agricole, având ca scop principal modernizarea mediului rural.
Mişcarea Populară devine partid politic
23 iulie 2013

Din aceeaşi categorie:
Top articole
-
Gospodărie mistuită de flăcări. Mai multe persoane au suferit atac de panică
-
Tragedie pe un drum din Prahova: Bărbat de 60 de ani, mort după ce a luat cea mai proastă decizie din viaţa lui!
-
Crimă sau sinucidere în Parcul Municipal Vest din Ploiesti? Bărbat înjunghiat, descoperit într-un autoturism
-
Schimbare de conducere la CSJ Prahova! Cine îl înlocuieste pe Silviu Crângasu: Urzeală sau Nica?
-
Două vieţi atârnă de un fir de păr după un accident cumplit la Ciupelniţa
-
Profesor de la Şcoala de Poliţie, găsit mort în maşină
-
Explozie violentă într-un bloc din Ploieşti! Persoane evacuate de urgenţă
-
Firmă din Prahova, prinsă cu nereguli. A păgubit statul cu peste 10 milioane de euro
-
Copil de 4 ani, ucis în bătaie de propriii părinţi. Frăţiorul lui, găsit aproape mort de foame!
-
Flăcări uriaşe în Starchiojd! Trei case distruse de un incendiu puternic
Anul - ediţia nr. 3718
Copyright © 2011 - 2025 Ştiri Actuale
Copyright © 2011 - 2025 Ştiri Actuale
ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 4 aprilie 2025
Autentificare
Autentificare