Joi, 4 iunie 2020 - 6:27:09
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Parlamentarii pregătesc interzicerea fumatului în restaturante şi baruri


6 aprilie 2015

Peste 100 de deputaţi şi senatori au semnat pentru susţinerea legii deputatului PSD Aurelia Cristea, care precizează faptul că „fumatul este interzis complet în baruri, cluburi, discoteci, cafenele, restaurante şi în alte unităţi de alimentaţie publică”.

În prezent, după ce a fost votată de senatori, a ajuns la Camera Deputaţilor o modificare a legii 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, care spune că „se interzice complet fumatul în spaţiile autorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi locale, ale instituţiilor şi unităţilor de învăţământ, precum şi în unităţile sanitare, de stat şi private”.

Propunerea deputatului Cristea este mult mai drastică. „Este foarte important că Senatul României a făcut acest prim pas în interzicerea completă a fumatului în instituţiile publice. Consider însă că interzicerea completă a fumatului trebuie extinsă şi la baruri, cluburi, discoteci, cafenele, restaurante şi în alte unităţi de alimentaţie publică, nu doar în instituţiile publice, modificare susţinută de societatea civilă prin numeroase petiţii, dezbaterea şi consultarea publică organizată la Cluj întărind acest demers.

Nu putem avea „jumătăţi de măsură” când vine vorba de sănătatea copiilor noştri!”, a declarat deputatul Aurelia Cristea, preşedintele PSD Cluj.

Potrivit unui raport al Comisiei Europene, măsurile cele mai drastice în ceea ce priveşte fumatul în public sunt luate în Irlanda, Marea Britanie, Grecia, Bulgaria, Spania şi Ungaria.

În Andorra, din 2010, instituţiile publice şi private au opţiunea, însă nu obligaţia, de a crea locuri speciale pentru fumători, dar care să fie separate de restul clădirii.

În Polonia, fumatul în spaţii publice, inclusiv în cluburi şi restaurante, este interzis din 2010. Se poate fuma doar afară, în spaţii special amenajate. De asemenea, nu se fumează pe trotuare sau în staţiile de autobuz. De asemenea, în Ungaria fumatul este interzis în baruri şi restaurante din 2012.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(149 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 1 iunie 2020
Autentificare
stiriactuale.ro