Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 8:47:55
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Consilierii municipali PNL au explicat oportunitatea transferului Parcului Municipal Vest in administrarea Consiliului Judeţean Prahova


26 ianuarie 2023



Consilierii municipali ai PNL Ploiesti au vorbit intr-o conferinta de presă despre transferul Parcului Municipal Vest către Consiliul Judetean Prahova. 

Grupul PNL a decis să initieze un proiect de hotărâre prin care să cedeze temporar Parcul Municipal Vest către Consiliul Judetean Prahova pentru ca aici să se construiască o sală polivalentă cu peste 16.000 de locuri, un patinoar acoperit, un bazin de inot de dimensiuni olimpice, un campus de tenis. Tot aici va fi conceput un proiect digital de realitate virtuală si va fi plantată vegetaţie matură. 

Inainte de a fi supus votului, proiectul va fi supus dezbaterii publice timp de 45 de zile, ploiestenii fiind asteptaţi să isi spună părerea despre investiţiile dorite de către Consiliul Judeţean Prahova.

”Primăria Ploieşti nu are bani pentru a face astfel de investiţii în Parcul Municipal Vest. Numai administrarea lui costă, anual, 700-800.000 de euro, bani care vor putea fi folosiţi pentru  Termo Ploieşti, spre exemplu. Proiectul are clauze foarte clare: dacă în 24 de luni Consiliul Judeţean Prahova nu începe investiţiile, parcul revine de drept în patrimoniul Ploieştiului. După  realizarea acestor obiective, ele vor fi cedate Primăriei, dacă va avea fonduri pentru a le administra” a declarat Simona Popescu, consilier local PNL.

Consilierul local a precizat că procedura este perfect legală si a mai fost folosită in primul mandat al lui Andrei Volosevici pentru Sala Sporturilor Olimpia si pentru modernizarea si ecologizarea fostei rampe de gunoi a orasului. 
 
Daniel Nicodim, viceprimarul orasului, a precizat că toate aceste investiţii vor rămâne Ploiestiului si că nimeni nu le va cere buletinul ploiestenilor când vor merge in parc sau când vor utiliza obiectivele de investiţii atât de necesare pentru modernizarea municipiului. 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro