Joi, 25 aprilie 2024 - 2:18:52
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, reţinut de DNA


14 mai 2013

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a fost reţinut luni de DNA. Acesta este acuzat de fapte de corupţie.

Borboly Csaba este preşedinte al Consiliului Judeţean Harghita, din 2008, după o lungă carieră în administraţia locală, fiind membru în conducerea UDMR. Este căsătorit şi are doi copii.

Preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, a fost reţinut de DNA pentru 24 de ore pe motiv că nu a verificat documentaţiile privind ordinele de plată pentru două drumuri judeţene în 2010, înainte de a le semna, a declarat, luni după-amiază, soţia acestuia, Borboly Melinda, informează MEDIAFAX.

Soţia preşedintelui CJ Harghita a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută în faţa Consiliului Judeţean Harghita, că soţul său a plecat luni dimineaţă, la ora 5.00, la sediul Serviciului Teritorial Mureş al DNA pentru a da o declaraţie şi că, în cursul după-amiezii, a primit un telefon de la acesta, care o anunţa că a fost reţinut de DNA pentru 24 de ore pe motiv că, înainte de a semna, nu a verificat documentaţiile privind ordinele de plată pentru două drumuri judeţene în 2010, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Borboly Melinda, care a declarat că, în opinia ei, soţul său este nevinovat, a precizat că înaintea preşedintelui CJ au semnat directorul şi vicepreşedintele instituţiei, adăugând că nici nu intra în atribuţiile soţului său să verifice documentaţiile.

Ea a mai spus că atunci când a observat, după "un an sau doi", că "ceva nu este în regulă" cu documentaţia, Borboly a sesizat organele de specialitate. Potrivit acesteia, DNA a considerat că această sesizare a preşedintelui CJ Harghita este "un denunţ calomnios" făcut de acesta.

"Nu-i doresc nimănui din ţara asta, nici persoană fizică, nici persoană juridică să treacă prin ce trec copiii şi prin ce trec eu acum. Nu cred că merită cineva din lumea asta să treacă prin această nedreptate care i se petrece. Un lucru ştiu că m-am săturat de politica în care toţi oamenii politici, preşedinţii sau baronii sunt etichetaţi ca nişte corupţi. A venit timpul să zicem că nu este aşa. Soţul meu este un om extraordinar, care toată viaţa lui a lucrat pentru comunitate. I se reproşează că de ce nu a verificat toate documentele în 2010. S-au făcut două finanţări pentru două drumuri judeţene. Când a observat că ceva nu este în regulă cu documentaţiile, a sesizat autorităţile şi ăsta este un punct de acuzare. DNA consideră că este un denunţ calomnios", a declarat Melinda Borboly.

Ea a mai spus că în ultimii cinci ani soţul său a fost ţinta mai multor denunţuri calomnioase şi că inclusiv ea şi cele două fete ale lor au primit sms-uri de ameninţare, însă şi-a sfătuit soţul să meargă înainte cu activitatea în fruntea administrasţiei judeţene.

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro