Vineri, 19 aprilie 2024 - 12:22:43
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


RISE PROJECT: Sebastian Ghiţă, conexiunea penală


6 mai 2014

Ziaristii de investigatie mai scriu ca tranzacţiile s-au derulat anul trecut şi au inclus un intermediar, adică un SRL de lângă Ploieşti aflat şi el pe lista celor 142 de companii anchetate în acest caz, alături de oameni-cheie din PSD, scrie RISE PROJECT.

"SRL-ul interpus pe traseul banilor se numeşte Coneco Serv şi, oficial, este o firmă axată pe achiziţii de site-uri web şi montaj de structuri metalice specifice industriei de telecomunicaţii. Cu sediul într-o comună din suburbii şi patronată de doi cetăţeni, tată şi fiu, Coneco Serv a intrat sub lupa procurorilor DICCOT în toamna anului trecut. Motivul: în 2013, firma a pompat peste 5,5 milioane de lei în alte patru companii ce formează nucleul dur al platformei de firme "fantomă": Kadok Interprest, Robyko Last Line, S&S Wizard şi Narsam Invest. Anchetatorii au decoperit că 90 de milioane de lei au fost scoşi la pungă din conturile bancare ale acestor societăţi cu rol de "puşculiţă", patronate, în acte, de câţiva sârbi săraci şi dependenţi de droguri care habar n-au că sunt milionari în România", arata investigatia citata.

Potrivit Rise Project, "banii au venit însă din direcţia Asesoft, mai precis de la societăţile componente ale holdingului: Asesoft Internaţional (cumnatul lui Ghiţă), 2KTelecom şi AccesNet International (fratele lui Ghiţă), Teamnet Business (fondată de Ghiţă) şi Divasoft (monitorizată de ANAF pentru alte tranzacţii suspecte cu grupul Asesoft). Cele cinci au transferat în 2013 peste 10 milioane de lei în contul SRL-ului intermediar, Coneco Serv. Jumătate din sumă s-a întors imediat de unde a venit, iar cealaltă jumătate a intrat în maşinăria prahoveană de spălat bani".

SURSA: Riseproject


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro