Marţi, 23 iulie 2024 - 6:05:10
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Parlamentarii au adoptat bugetul pentru 2014


4 decembrie 2013

Parlamentarii au adoptat, miercuri, bugetul de stat pentru 2014, cu 346 de voturi "pentru", 49 "împotrivă" şi 7 abţineri. În discursul susţinut în faţa Parlamentului, Ponta a spus că bugetul a fost adoptat într-un termen atât de scurt pentru că nu prevede tăieri.

"Vreau să mulţumesc şi opoziţiei pentru că şi-au susţinut punctul de vedere, dar au făcut-o într-un mod raţional. În Parlament era normal să existe dezbaterea intre majoritate şi minoritate. Nu prevede nicio tăiere. De aia suntem oponenţi politici, gândim altfel decât Băsescu. Bugetul reflectă concepţia noastră, aceea că oamenii trebuie să simtă un lucru important în viaţa lor, fie că e vorba de ceva în plus la salarii, pensii... Pleacă bugetul către preşedinte, cum îl cunoaştem, cred că nici nu-l va citi, îl va trimite. Parlamentul e mobilizat, vor veni pentru a-l revota. Sunt convins că preşedintele nu va călca Constituţia", a spus Ponta.

Referitor la declaraţie preşedintelui conform căreia există resurse în buget şi pentru indexarea pensiilor, şi pentru creşterea salariului minim pe economie, Ponta a declarat: "Traian Băsescu minte, nu pot să-l acuz că n-ar şti. Cum pot să măresc un salariu sau o pensie dacă nu am baza legală?"

"Mesajul meu către CE şi FMI este acela că aşa e coabitarea românească: din când în când, preşedintele se mai supără, dar, în câteva săptămâni, trecem peste asta", a mai spus Ponta.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 iulie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro