Vineri, 19 aprilie 2024 - 11:31:06
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Deputatul Theodor Nicolescu, arestat preventiv


28 martie 2015

Deputatul Theodor Nicolescu, acuzat că, în calitate de vicepreşedinte al ANRP a luat peste 6,2 milioane de lei pentru a soluţiona favorabil anumite dosare, a fost arestat, vineri seară, prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Decizia nu este definitivă, dar este executorie, putând fi contestată la aceeaşi instanţă.

Procurorii DNA l-au reţinut joi pe Nicolescu, după ce Camera Deputaţilor a aprobat miercuri cererea parchetului de avizare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului, în dosarul privind despăgubiri pentru imobile supraevaluate cu aproximativ 75 de milioane de euro.

Procurorii DNA au extins, în 18 martie, urmărirea penală faţă de Nicolescu pentru luare de mită, pe lângă cele trei infracţiuni de abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, pentru care era deja urmărit penal.

Theodor Nicolescu este acuzat că, în perioada în care a fost vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), a luat peste 6,2 milioane de lei pentru a soluţiona favorabil anumite dosare, împreună cu ceilalţi membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro