Vineri, 29 martie 2024 - 2:04:55
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Adrian Năstase se întoarce acasă


12 februarie 2013

Fostul deputat de Mizil Adrian Năstase poate fi eliberat condiţionat din arest. Judecătorii de la Judecătoria Sectorului 4 au admis solicitarea fostului premier de eliberare condiţionată, dar decizia a fost atacată cu recurs de către procurorii DNA. Recursul va fi judecat de Tribunalul Bucureşti.

Năstase a executat aproximativ şapte luni şi jumătate din pedeapsa de doi ani la care a fost condamnat în dosarul "Trofeul calităţii".

Până la judecarea recursului, fostul premier rămâne în detenţie. Dacă Tribunalul va menţine decizia Judecătoriei Sectorului 4, Năstase va fi pus în libertate.

La judecarea cererii de eliberare înainte de termen, procurorul de şedinţă a solicitat respingerea acesteia, învocând faptul că deţinutul nu a dovedit o atitudine de îndreptare, întrucât a continuat să facă afirmaţii la adresa judecătorilor care l-au condamnat la doi ani de închisoare. Avocaţii lui Năstase au respins susţinerile procurorului de şedinţă.

Comisia de eliberări condiţionate de la Penitenciarul Jilava a dat aviz pozitiv, constatând că s-a împlinit termenul de o treime din pedeapsă în care ar putea fi eliberat fostul premier. Avocatul Ion Cazacu a precizat că membrii Comisiei au luat în calcul pentru avizul favorabil activităţile desfăşurate de Adrian Năstase în penitenciar, precum şi faptul că acesta a publicat trei cărţi.

Lucrarea ştiinţifică a lui Adrian Năstase s-a materializat printr-o carte, intitulată "România la UE în contextul reglementărilor interne şi europene", care a fost ulterior publicată de o editură acreditată pe lângă Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice din Învăţământul Superior. Au fost luate în considerare în stabilirea perioadei de executare a pedepsei şi zilele petrecute de Adrian Năstase în Spitalul Floreasca, scăzute din pedeapsă în urma unei decizii a instanţei.

Adrian Năstase este încarcerat din seara zilei de 26 iunie 2012, după ce a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii" referitor la sponsorizarea campaniei sale electorale din 2004.

În mandatul 2008-2012, Adrian Năstase a reprezentat în Parlamentul României Colegiul 8 deputaţi Prahova-Mizil-Ciorani-Baba Ana. El a câştigat alegerile din 2008 cu peste 60% din voturile prahovenilor din zonă, şeful său de campanie fiind Vlad Cosma, fiul liderului PSD Prahova Mircea Cosma.

În prezent, Vlad Cosma este deputat ales în Colegiul 8, el mulţumindu-i în nenumărate rânduri lui Adrian Năstase pentru că la învăţat multe lucruri despre politică şi administraţie.

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro