Vineri, 26 aprilie 2024 - 10:01:53
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


William Brînză, pus sub control judiciar


15 mai 2015

Fostul lider PDL diaspora William Brânză a fost pus sub control judiciar de procurorii DIICOT.

Acesta a fost ridicat joi de procurori, fiind dus la audieri în legătură cu un dosar în care este acuzat de evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup de infracţional organizat.

Tot joi, la sediul DIICOT a fost adus cu mandat şi fratele lui şi Brînză, care de asemenea a fost pus sub control judiciar.

Cei doi sunt suspectaţi că în calitate de administratori a două societăţi comerciale ar fi înregistrat mai multe facturi fictive privind achiziţii de servicii de consultanţă, conform unor surse judiciare.

Prejudiciul reţinut în sarcina lui William Brînză este de aproximativ un milion de euro, procurorii instituind sechestru pe averea acestuia.

Audierea lui William Brînză are loc într-un dosar mai vechi, deschis în decembrie anul trecut de procurorii DIICOT, în care au fost efectuate la acea vreme mai multe percheziţii, inclusiv la sediul Ministerului Fondurilor Europene.

În dosar a fost audiată atunci şi mama lui William Brînză, existând informaţii că pe numele ei ar fi fost înfiinţată o firmă care înregistra operaţiuni fictive privind achiziţia de carne, scrie Agerpres.

Ancheta viza destructurarea unei grupări specializate în evaziune fiscală şi spălare de bani, prin folosirea de firme fantomă pentru prestări servicii fictive şi livrări de mărfuri, în special produse din carne.

William Brînză a fost dus la audieri în urma unor percheziţii care s-au desfăşurat la locuinţa sa, precum şi la alte adrese.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro