Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 2:12:34
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Papa Benedict a părăsit Vaticanul


1 martie 2013

Ieri a fost o zi istorică la Vatican, unde, pentru prima oară după şapte secole, un papă se retrage de pe tronul Sfântului Petru. Benedict al XVI-lea a părăsit Vaticanul aseară, la ora 18:00 (ora României), la bordul unui elicopter care l-a dus la Castelul Gandolfo, reşedinţa de vară a papilor, la aproximativ 30 de kilometri de Roma.

Benedict al XVI-lea a ajuns o vilă cu un teren de aproximativ 55 de hectare şi grădini somptuoase, pe malul Lacului Albano. Odată instalat în apartamentele sale, el a salutat mulţimea de la balconul vilei, care dă spre Piaţa Castelului Gandolfo, ce figurează în clasamentul celor mai frumoase localităţi din Italia. Acesta a fost ultima apariţie publică a lui Benedict al XVI-lea ca Papă.

Papa Benedict le-a spus crendicioşilor că nu mai este Suveran Pontif şi că începe "ultima etapă a pelerinajului în această lume", relatează Corrriere della Sera.

„Vă mulţumesc pentru prietenie şi pentru dragoste. Ştiţi că nu mai sunt Suveran Pontif, sunt un simplu pelerin care începe ultima etapă a pelerinajului în această lume. Vreau să ştiţi că inima mea va lucra în continuare pentru binele comun al Bisericii şi al comunităţii", a spus Benedict.

Aseară, la ora 21.00, ora României, a intrat în vigoare, în mod oficial, retragerea Papei.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro