Vineri, 26 aprilie 2024 - 9:22:21
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Băsescu: Există o propagandă furibundă de demolare a mandatului meu


9 februarie 2015

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, duminică, că doreşte să fie partener al PMP, adăugând că îşi va apăra mandatul care încearcă să fie demolat printr-o ”propagandă furibundă”.

”Vreau să vă fiu partener. Vom avea un parteneriat în care eu vă voi pune la dispoziţie experienţa mea, dar nu vă voi conduce. Vă veţi conduce partidul prin cei pe care îi veţi alege astăzi. Acest partid va avea în mine un partener pentru că e o idee în care cred. Împreună cu PNŢCD vom putea forma o structură politică capabilă să convingă şi să câştige. Acesta e un motiv pentru care am venit”, a declarat Băsescu.

”Al doilea motiv este acela că, oricât aş fi de prins de viaţa cu nepoţii, observ că este o furibundă propagandă pentru demolarea a ceea ce s-a întâmplat din 2004 în 2014. Nu aici şi nu acum voi vorbi despre acest lucru. Era obligatoriu să ies public şi să-mi apăr mandatul. El nu poate fi lăsat pe mâna televiziunii lui Voiculescu sau a lui Ghiţă sau pe echivalentul lui Gâdea de la Realitatea TV. Eu ştiu cât de grea a fost bătălia celor două mandate, câtă umilinţă am îndurat în 10 ani pentru a-mi duce mandatele până la capăt şi bătălia pe care am dus-o pentru independenţa justiţiei. Nimeni nu poate să-mi apere mandatul mai bine ca mine”, a precizat fostul şef al statului.

”Există riscul să facem paşi înapoi. Liniştea pe care şi-o doresc politicienii e liniştea în care se simt bine aceia care vor să deturneze drumul parcurs de România din 2004 până în decembrie 2014. Partidul trebuie să îşi facă un steag din ideea de consolidare a statului de drept. Justiţia este unul din aceste elemente. Foarte mulţi vor să pună corupţia pe seama aşa-zisului regim Băsescu, dar iau lucrurile pe o poză falsă a momentului”, a mai spus Traian Băsescu.

”Din 2005 a început o reconstrucţie a instituţiilor justiţiei, a instituţiilor care puteau contribui eficient la lupta împotriva corupţiei şi acest lucru a durat câţiva ani. Aceste instituţii nu sunt perfecte, dar sunt bune. Trebuie consolidate pentru a deveni identice cu cele din statele vechi ale UE sau din marile democraţii precum SUA, să fim mândri de justiţia pe care o avem. Oricărui propagandist care vrea să denigreze mandatele mele îi fac o singură recomandare: luaţi primul MCV din 2004 şi luaţi poza celui din 2014 şi aşa veţi avea poza mandatului meu. Acesta a fost obiectivul meu, să creăm o justiţie independentă, instituţii independente, dar care să nu fie dependente de cel care le-a vrut”, a explicat el.

”Mă uit la toţi demagogii care au făcut suspendarea din 2007, din 2012, care se adunau şi la Argeş în jurul preşedintelui CJ, care se duceau cu Bivolaru la Parchetul General, care spuneau că justiţia este politică, mă uit că astăzi spun ce spuneam eu în 2005, vorbesc de justiţie independentă. Dar uitaţi-vă în ochii lor, încă nu sunt sinceri. Le sticlesc ochii când vorbesc de justiţie, vezi că nu o fac sincer, dar slavă Domnului, c-a venit şi acum”, a subliniat fostul preşedinte.

”Susţineţi continuarea MCV, încă ne e necesar şi ne păzeşte de derapaje. Eu o voi susţine”, a mai spus Băsescu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro