Joi, 28 martie 2024 - 10:22:08
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Iohannis, despre demisia lui Dragnea: Mi se pare un răspuns adecvat la condamnare


18 mai 2015

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, în Italia, întrebat cum comentează gestul lui Liviu Dragnea de a demsiona din funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în urma deciziei instanţei în dosarul Referendumul, că i se pare ”un răspuns adecvat la condamnare”.

”Mi se pare un răspuns adecvat la condamnare”, a spus şeful statului, la Roma, aflat în a treia zi a vizitei pe care a efectuat-o în Republica Italiană.

Întrebat dacă a discutat cu premierul Victor Ponta despre această situaţie şi despre un posibil înlocuitor al lui Liviu Dragnea în Executiv, preşedintele Iohannis a declarat: "Nu am discutat încă, probabil azi, cel târziu luni, vom avea o discuţie pe această temă”.

Liviu Dragnea a anunţat, vineri, că a demisionat din postul de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar luni, în şedinţa Biroului Permanent al PSD, îşi va depune mandatul de preşedinte executiv al partidului, ca urmare a deciziei instanţei de a-l condamna în dosarul "Referendumul".

El a precizat că se consideră în continuare nevinovat, dar că a luat act de decizia instanţei, neştiind însă care va fi motivarea deciziei.

Dragnea a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul privind fraude la referendumul din 2012, pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, decizia luată vineri de instanţa supremă nefiind definitivă.

Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Anchetatorii susţin că Dragnea a fost susţinut în fraudarea referendumului de 74 de preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din localităţi din judeţele Teleorman, Vrancea, Gorj şi Olt. Aceştia au fost trimişi în judecată pentru falsificare, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale şi introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele votate de alegători, infracţiuni comise sub forma autoratului, complicităţii sau a instigării.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro