Vineri, 29 martie 2024 - 2:44:46
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Previziunile lui Ponta cu privire la noul premier


22 septembrie 2012


victor-pontaPremierul Victor Ponta a declarat că "este absolut convins" că preşedintele Băsescu îl va propune din nou funcţia de premier dacă USL va obţine la alegerile parlamentare peste 50%.

Întrebat dacă îşi menţine declaraţiile potrivit cărora dacă preşedintele Băsescu nu va nominaliza un premier de la USL după alegerile parlamentare va fi suspendat, Victor Ponta a răspuns scurt: "nu, pentru că nu mai este cazul".

„Dacă USL va obţine 50% plus unu din mandatele din Parlament eu voi fi premier. Domnul preşedinte Băsescu mai spunea că nu mă va numi niciodată premier şi mă bazez pe precedente. Domnul preşedinte Băsescu a spus de multe ori că nu mă va numi niciodată prim-ministru şi până la urmă m-a propus. Sunt absolut convins că dacă USL va obţine 50% vom avea primul-ministru, este normal, este democratic. Nimeni nu se gândeşte în mod serios la o altă variantă", a declarat Victor Ponta.

Preşedintele PSD a adăugat că dacă USL nu va avea majoritatea va încerca să formeze guvernului alături de alte formaţiuni din Parlament, excluzând însă din ecuaţie PDL.

Potrivit sondajelor PSD, USL va obţine majoritatea absolută în Parlament după alegerile parlamentare, iar pe locul doi se va situa partidul lui Dan Diaconescu.

„Pe baza legii acesteia, care a rămas într-o formulă greşită, care după alegerile din 2008 şi-a dovedit punctele slabe, dar a rămas în aplicare pentru că PDL a contestat orice schimbare la CCR, pe baza acestei legi, dacă îmi pot permite o predicţie, după datele pe care noi le deţinem, USL va avea o majoritate absolută în viitorul Parlament, iar al doilea grup parlamentar după noi va fi PP-DD. Dacă PDL asta şi-a dorit mai bine se gândeau înainte să conteste legea noastră cu cine câştigă colegiul mergea în Parlament, Acolo sigur PDL lua mai multe mandate, iar PP-DD nu ar fi luat decât un mandat sau două", a spus Ponta.

În timpul campaniei pentru referendum preşedintele Traian Băsescu a declarat că „regretă că a numit un mincinos premier", precizând că va depune o plângere penală împotriva acestuia pentru afirmaţiile despre vilă Dante.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro