Marţi, 22 septembrie 2020 - 10:41:06
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

România merge la vot! Tu votezi?


25 mai 2014

Peste 18 milioane de oameni sunt asteptaţi la urne pentru a decide cine sunt cei 32 de candidaţi care vor sta cinci ani la Bruxelles şi vor lua decizii în numele României.

În cursa pentru europarlamentare s-au înscris aproape 600 de candidaţi din partea partidelor, iar opt candidaţi sunt independenţi. Secţiile de votare vor rămâne deschise până la ora 21.00.

Pentru buna desfăşurare a scrutinului, Ministerul de Interne a mobilizat 50 de mii de poliţişti. În plus, Poliţia Rutieră a primit ordin să verifice microbuzele şi autocarele pentru a evita turismul electoral.

Spre deosebire de alegerile pentru parlamentul României, în cazul alegerilor europarlamentare puteţi vota la orice secţie de vot de pe teritoriul ţării, dacă nu vă aflaţi în localitatea de domiciliu.

Dacă vă aflaţi în ţară, în localitatea de domiciliu, puteţi vota numai la secţia de votare la care sunteţi arondat şi unde veţi fi înscris în copia listei electorale permanente. Dacă în schimb, vă aflaţi în altă localitate decât cea de domiciliu, puteţi vota la orice secţie şi veţi fi inclus pe lista electorală suplimentară. Aceeaşi regulă se aplică şi pentru cetăţenii români care sunt în străinătate.

În cazul în care vă prezentaţi la vot şi constataţi că nu vă aflaţi pe lista electorală permanentă, trebuie să faceţi dovada că domiciliaţi în raza teritorială a secţiei de votare respective.

Pentru a putea vota, trebuie să aveţi unul dintre următoarele acte de identitate : cartea de identitate, cartea de identitate electronică, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu, paşaportul de serviciu electronic, carnetul de serviciu militar.

Dacă doriţi să vă exprimaţi votul pentru unul dintre candidaţii la alegerile parţiale pentru un post de senator sau deputat, nu puteţi face acest lucru decât dacă strada pe care domiciliaţi face parte din colegiul în care se organizează alegeri. În acest caz, nu puteţi vota decît la secţia unde sunteţi arondat, pe listele permanente.

Secţiile de votare s-au deschis la ora 7 şi se vor închide la ora 21.
Dacă nu ştiţi la ce secţie de votare sunteţi arondat, puteţi să verificaţi online , pe portalul Autorităţii Electorale Permanente (www.roaep.ro), cel al Biroului Electoral Central (www.bec2014.ro), cel al Ministerului Afacerilor Externe (www.mae.ro), pe site-ul instituţiilor prefectului şi al primăriilor, cele ale misiunilor diplomatice şi oficiile consulare ale României.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(140 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Ganea_Primar

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Servicii medicale de calitate la standarde europene

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 22 septembrie 2020
Autentificare
stiriactuale.ro