Miercuri, 21 februarie 2024 - 6:29:46
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


PNL cere desecretizarea înregistrărilor de la Cotroceni


20 iulie 2014

Liberalii şi-ar dori să audă cât mai multe convorbiri de la Palatul Cotroceni. Cel mai mult şi cel mai mult şi-ar dori să afle care au fost discuţiile de la Cotroceni din momentul negocierii şi apoi a semnării Pactului de Coabitare dintre preşedinte şi premier cu asistenţa lui Crin Antonescu şi Liviu Dragnea.

“Preşedintele Traian Băsescu, continuând, împreună cu premierul Victor Ponta, circul politic, a difuzat zilele trecute înregistrarea dialogului purtat, la Cotroceni, pe tema reduceri CAS. Se poate trage uşor concluzia că, în acest fel, preşedintele a decis că, în principiu, convorbirile purtate în sediul instituţiei prezidenţiale pot intra în patrimoniul naţional. De aceea, solicit în mod insistent Administraţiei Prezidenţiale, în temeiul legii liberului acces la informaţiile de interes public, să facă publice de urgenţă înregistrările a două momente importante din istoria recentă.”, spune Ludovic Orban, vicepreşedinte al PNL.

“Este vorba, în primul rând, de semnarea pactului de coabitare împreună cu domnul Victor Ponta şi discuţiile care s-au purtat cu acest prilej şi, în al doilea rând, de modul în care, la Cotroceni, au fost negociate şi împărţite funcţiile de procurori în marile Parchete. În ceea ce priveşte cea de–a doua înregistrare care solicit să devină publică, reamintesc că însuşi preşedintele Traian Băsescu s-a referit zilele trecute la acest moment, făcând precizarea că a fost o înţelegere care nu trebuia făcută şi că, în jurul împărţirii puterii în Parchete, s-a purtat “ un dialog urât”.”, concluzionează liderul PNL.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 februarie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro