Marţi, 19 martie 2024 - 6:24:20
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Europarlamentarul Cristian Preda a fost suspendat din PDL


8 iulie 2013

Consiliul Naţional de Coordonare al PDL a decis pe data de 6 iulie 2013 suspendarea din partid pentru o perioadă de şase luni a europarlamentarului Cristian Preda.  Decizia a fost aprobată cu 345 de voturi pentru, 182 împotrivă şi 34 de voturi nule. Suspendarea a fost justificată prin faptul că acesta a luat în ultimii patru ani poziţii publice prin care ataca virulent conducerea partidului.
"Pe parcursul ultimilor patru ani, Cristian Preda s-a poziţionat sistematic în numeroase intervenţii publice împotriva deciziilor şi  hotărârilor, precum şi împotriva forurilor de conducere ale PDL. Cristian Preda a atacat conducerea şi acţiunile PDL într-o perioadă dificilă pentru partid, aducând astfel prejudicii majore de imagine, a respins sau a ignorat apelurile colegilor de partid şi a continuat să critice în mod nejustificat acţiunile partidului. Ca urmare, în 3 iunie, Biroul Permanent Naţional a decis să propună suspendarea calităţii de membru PDL a acestuia pentru o perioadă de şase luni", se arată decizia BPN de suspendare.
Cristian Preda a declarat anterior suspendării sale din partid că aceasta ar reprezenta o nedreptate „insuportabilă”, şi că „mi-e teamă că în acest caz ne despărţim şi că va dura mai mult de şase luni până să ne regăsim”.
Mai mult decât Cristian Preda a declarat că "situaţiile au în comun mai mult decât suprapunerea datelor din calendar, e vorba şi în cazul meu tot despre un act profund nedrept. Parcursul meu în PDL nu a fost lin, din 2009 de când am intrat în partid am fost deseori criticat de liderii PDL, s-a întâmplat aşa atunci când am considerat că Monica Iacob Ridzi va aduce prejudicii şi echipei guvernamentale şi partidului. A nemulţumit conducerea PDL şi când am afirmat că nu putem combate corupţia având langa noi primari corupţi, am fost admonestat când am spus că politica de austeritate nu trebuie înfăţişată ca o binefacere, ci ca o grea încercare”.
Ca şi replică la aceste declaraţii preşedintele partidului Vasile Blaga a declarat că "Dumneavoastră nu a-ţi fost nicio oră în campanie, din poziţia de prim-vicepreşedinte al partidului. Nu ne-aţi ajutat. Nu trebuie să ameninţaţi partidul că, dacă ia o decizie, plecaţi! Doar ştie că plecaţi", amintindu-i în acelaşi timp că s-a opus suspendării sale din PDL, în timpul mandatului lui Emil Boc.
 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro