Vineri, 29 martie 2024 - 9:50:14
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Băsescu: Declaraţia lui Ponta despre nazism aduce grave prejudicii României


8 septembrie 2014

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la Palatul Cotroceni, că protestează cu toată forţa faţă de declaraţia lui Victor Ponta, care aseamănă regimul Băsescu cu cel nazist, şeful statului spunând că aceasta "aduce grave prejudicii statului român şi credibilităţii României".

Traian Băsescu a citit declaraţia premierului Victor Ponta: ”Nu exagerez folosind acest termen, cred că efectele asupra societăţii româneşti, lăsate de cei zece ani de regim Băsescu, sunt destul de asemătoare cu cele lăsate de regimul nazist în Germania, şi de asta spun de debăsificarea societăţii”.

Preşedintele a precizat că, dincolo de faptul că este o declaraţie care face mult rău credibilităţii statului român şi Guvernului României, ar vrea să vadă dacă înţelege bine ce înţelege Victor Ponta prin "debăsificare".

"Probabil că înţelege trecerea rapidă cu consturi pentru populaţie, prin criză şi revenirea la creştere economică, probabil că înţelege actul de condamnare a comunismului, pe care l-am făcut cu toată credinţa (..) Probabil că înţelege faptul că, spre deosebire de mentorii domniei sale, eu am dat dispoziţie şi s-a petrecut predarea integrală a arhivelor fostei Securităţi către CNSAS şi de acolo am aflat cum prietenul domnului Ponta, Motanul Felix, era un turnător, care îşi turna şi familia”, a spus Băsescu.

Preşedintele a făcut apoi referire la predarea arhivei Dunărea la CNSAS sau deschiderea Arhivelor Statului, spunând că acest lucru a avut ca efect "apariţia torţionarilor, pe care nu ştiam de unde să îi luăm”.

Şeful statului a mai spus că Victor Ponta înţelege, probabil, prin "debăsificare" "faptul că şi-a permis ca, în aprilie 2005, să semneze în numele statului român Tratatul de aderare la Uniunea Europeană sau faptul că a început să funcţioneze justiţia".


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro