Marţi, 19 martie 2024 - 12:26:53
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Gata cu fariseismul... apolitic! Prefecţii redevin membri de partid!


27 ianuarie 2021

OUG privind modificarea statutului prefecţilor se va afla mâine pe masa Guvernului, iar după aprobarea actului normativ se vor face nominalizările pentru aceste funcţii, a anunţat vicepremierul Kelemen Hunor, la finalul unei şedinţe a coaliţiei de guvernare.

”În ceea ce priveşte prefecţii, am discutat şi am luat o hotărâre: intră miercuri ordonanţa de urgenţă privind modificarea statutului prefecţilor. Este un lucru important, asumat politic în programul de guvernare. Şi în Constituţie scrie clar că prefecţii sunt reprezentanţii Guvernului în teritoriu. Vor deveni prefecţii, din acest punct de vedere, numiţi politic şi asumaţi, aşa cum este şi normal şi a fost din decembrie în dezbatere publică acest proiect de ordonanţă. Are toate avizele, îl vom discuta în Guvern miercuri şi, după ce va fi aprobată OUG, sigur putem merge mai departe cu nominalizările prefecţilor şi subprefecţilor. De aceea, astăzi nu am luat o hotărâre cine şi unde va propune prefecţi”, a declarat Kelemen Hunor, la Palatul Parlamentului.

El a susţinut că, după această modificare legislativă, nu există un efort bugetar mai mare.

Conform surselor noastre, în Prahova postul de prefect şi unul dintre cele două posturi de subprefect îi va reveni PNL-ului, fiind vehiculate mai multe nume pentru această funcţie. USR va avea un post de subprefect


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro