Joi, 28 martie 2024 - 10:25:42
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Stiri pe surse: Un apropiat al Moldovei ar putea fi premierul României


29 octombrie 2016

sorin moisaPotrivit sondajelor din România publicate în ultima perioadă, inclusiv în cele comandate de PNL şi USR, Partidul Social Democrat stă cel mai bine în sondaje. Alături de ALDE şi, eventual, alte partide, social-democraţii par siguri că se vor instala la guvernare după alegerile parlamentare. Cu toate acestea, Liviu Dragnea refuză să vorbească despre propunerea PSD pentru funcţia de premier. Oamenii din jurul preşedintelui PSD îl văd pe Dragnea în funcţia de premier şi spun că acesta nu este străin de asemenea ambiţii. Totuşi, preşedintele Iohannis a anunţat clar că nu va desemna un premier cu probleme penale, iar Liviu Dragnea are o condamnare definitivă şi este trimis în judecată de DNA într-un al doilea dosar. În aceste condiţii, social-democraţii au o altă variantă pentru funcţia de prim-ministru.

PSD ar putea să-şi aducă premier de la Bruxelles, precizează surse politice pentru stiripesurse.ro. Numele vehiculat este cel al europarlamentarului Sorin Moisă (foto). Prieten cu Liviu Dragnea, Moisă este fostul director de cabinet adjunct al comisarului Dacian Cioloş. În opinia social-democraţilor, europarlamentarul ar fi o variantă imposibil de refuzat de către preşedintele Iohannis.

Sorin Moisă este economist, doctorand în Relaţii Internaţionale la Universitatea Oxford din Marea Britanie. A ocupat, din februarie 2010, funcţia de Director de Cabinet adjunct al Comisarului European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloş. Are o experienţă importantă în mediul politic instituţional european la nivel înalt (Comisia Europeană, Consiliul de miniştri, Parlamentul European). Potrivit CV-ului, a contribuit direct la apropierea Moldovei de Uniunea Europeană, la liberalizarea pieţei UE a vinurilor pentru Republica Moldova, precum şi la integrarea economiei Republicii Moldova cu economia europeană. A elaborat, împreună cu partenerii de lucru, un proiect pentru relansarea pomiculturii din România, finanţat prin fondul de dezvoltare rurală.
 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro