Miercuri, 22 mai 2024 - 4:53:21
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Răniţii de la Colectiv internaţi la Bruxelles sunt aproape toţi în stare bună


20 decembrie 2015

Premierul Dacian Cioloş a afirmat, vineri seara, după vizita la Spitalul Militar 'Reine Astrid' din Bruxelles, unde sunt internaţi mai mulţi răniţi în incendiul de la Colectiv, că aproape toţi pacienţii pe care i-a vizitat sunt "în stare bună" şi doar un adolescent este la terapie intensivă.

"Cei pe care i-am vizitat aici aproape toţi sunt în stare bună, mai este un tânăr, un adolescent, care este la terapie intensivă, pe care nu l-am văzut pentru că dormea. Am văzut cinci dintre ei, care erau treji şi care sunt în stare de evoluţie bună, chiar foarte bună dată fiind starea în care au fost. Ce m-a bucurat cel mai mult e, dincolo de starea fizică, şi starea psihică, să spun, pentru că sunt optimişti. Şi îngrijirile au fost bune, am avut o discuţie şi cu însoţitorii lor", a declarat Cioloş, potrivit unui material video postat pe site-ul Guvernului.

"Vom folosi bunăvoinţa colegilor belgieni şi pentru a vedea în ce fel putem face şi un transfer de experienţă, mai ales pe parte de recuperare după externare. (...) Tot ceea ce este legal posibil găsim resursele financiare să o facem şi, acolo unde avem limite legale, combinăm ceea ce putem face noi cu ceea ce pot face fundaţiile, care şi ele, multe dintre ele, se implică", a mai afirmat Cioloş.

În prezent, opt persoane sunt internate în spitale din Belgia, potrivit ultimelor date ale Ministerului Sănătăţii.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 22 mai 2024
Autentificare
stiriactuale.ro