Vineri, 29 martie 2024 - 10:11:38
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Scandal în PNL Câmpina


18 februarie 2013

Alegerile pentru desemnarea noii conduceri a PNL Câmpina părea a debuta în linişte, fără prea multă opoziţie pentru deputatul Virgil Guran. De altfel, acesta ne declara vineri că la Câmpina este o atmosferă normală de partid, neexsitând niciun fel de tensiuni interne.

Şi totuşi, în loc să aflăm cine este noul preşedinte şi care sunt membrii noului Biroul Permanent al PNL Câmpina am primit un comunicat de presă din partea a trei vicepreşedinţi proaspăt aleşi care au ales să şi demisioneze în aceeaşi zi. Publicăm integral acest document, pentru o corectă informare a cititorilor noştri.

 

„Pentru o corectă informare a opiniei publice, dincolo de toate informaţiile (speculaţiile) care au apărut în presă în ultimele zile pe marginea alegerilor din PNL Câmpina şi mai ales în ceea ce priveşte demisiile noastre de onoare din funcţiile politice de vicepreşedinţi realeşi ai partidului, ne vedem nevoiţi să facem următoarele precizări:

1. În viaţa fiecărui partid democratic, după o perioadă de maximă intensitate electorală (în anul 2012 PNL Câmpina a susţinut trei scrutinuri extrem de dificile), intervin tensiuni inerente, generate de uzura psihică, oboseala ideologică şi chiar managementul politic derutant. În aceste condiţii, devine uneori dificil de acceptat orice intervenţie abruptă în relaţia politică interumană.

2. În opinia noastră, alegerile interne într-un partid democratic trebuie să însemne, în primul rând, recunoaşterea reciprocă a unor activităţi politice cu rezultate (în cazul nostru, cele trei examene electorale în urma cărora PNL Câmpina a obţinut note bune din partea alegătorilor) şi în al doilea rând reîmprospătarea activului politic cu forţe noi, responsabile şi principiale, capabile să respecte tradiţia şi grupul de oameni care a construit ceva până în acel moment. Numai o astfel de simbioză poate asigura echilibrul viitorului într-un partid ce se doreşte a fi manageriat politic cu responsabilitate.

3. Într-un partid istoric şi democratic, libertatea de opinie (a se înţelege divergenţa constructivă de opinie şi echilibrul ideologic în organismul său de conducere – biroul politic) este însăşi esenţa progresului şi cheia netransformării sale într-o grupare închisă ermetic, cu reguli autocratice. Noi credem cu tărie că cine nu înţelege acest lucru, nu poate decât să rămână un trecător oarecare prin existenţa PNL ori un personaj care, în umbra unor ambiţii personale, îşi clamează bunele intenţii cu un scop precis, altul decât responsabilitatea faţă de societate, conceptul de bază care ar trebui să definească omul politic.

În esenţă, în PNL Câmpina, recunoaşterea politică şi valorică s-a facut, în momentul alegerilor, în baza unor selecţii dubioase, impuse discreţionar. În PNL Câmpina, libertatea de opinie a umblat de cele mai multe ori cu capul spart, ceea ce nu a putut duce la nimic bun.

Faţă de toate aceste principii şi faţă de multe altele neamintite aici, noi, cei trei vicepreşedinţi realeşi în Adunarea Generală a liberalilor câmpineni (cu majoritate de voturi!!! – peste 60%) şi consilieri locali votaţi de sute de câmpineni, am ales să renunţăm la privilegiul de a deţine aceste funcţii politice în semn de protest, încercând astfel să păstrăm evidentă dovada că Partidul Naţional Liberal este un organism politic viu în care se moare (politic vorbind) ori se trăieşte în baza unor principii.

Principiile sănătoase nu fac faţă, din păcate, bătăliei cu oportunismul şi parvenitismul generalizat în politica şi societatea românească de azi, însă asta nu ne dă dreptul să renunţăm. Principiile nu ţin locul proiectelor pentru comunitate şi al bunăstării cetăţenilor, dar stau la baza lor. Tocmai de aceea, noi, cei trei vicepreşedinţi liberali aleşi şi demisionari înţelegem să ne păstrăm verticalitatea în politică şi să acţionăm în continuare în beneficiul partidului şi al cetăţenilor care ne-au trimis în administraţia locală să schimbăm lucrurile în bine şi să facem treabă.

În urma acestor alegeri, partidul şi-a reales conducătorul în persoana deputatului Virgil Guran şi biroul politic, printr-un exerciţiu democratic, în care marea majoritate a celor prezenţi în Adunarea Generală şi-au exprimat votul conform propriilor conştiinţe, ceea ce pentru noi este foarte important şi mobilizator pe mai departe.

Avem preşedinte, avem birou politic, avem consilieri municipali, avem deputat în Parlament, dar nu avem vicepreşedinţi politici. Viaţa merge mai departe, iar în ceea ce ne priveşte, doar în spiritul principiilor democratice, autentice şi al pragmatismului în slujba cetăţeanului”.

Comunicatul este semnat de Rodica Papuc, Daniel Ioniţă şi de Florin Frăţilă, cei trei vicepreşedinţi demisionari.

 

Şi totuşi?

 

Reales preşedinte al PNL Câmpina cu majoritate voturi, deputatul Virgil Guran nu înţelege supărarea celor trei colegi care au renunţat la funcţiile de vicepreşedinţi ai organizaţiei. „Nu înţeleg de ce s-au supărat atât de tare. Cei trei au fost aleşi vicepreşedinţi ai PNL Câmpina, sunt consilieri locali, iar supărarea lor mi se pare nefirească. Este dreptul fiecărui membru să ceară anularea alegerilor, dar eu vă spun că a fost o Adunare Generală perfect statutară”, a declarat Virgil Guran.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro