Marţi, 19 martie 2024 - 6:30:40
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Proiectul cultural Internaţional Student Week - Timişoara


13 martie 2015

ISWinT este un festival internaţional de tineret ajuns la cea de a XXII-a ediţie, care aduce în fiecare an în Timişoara studenţi din toate ţările lumii şi care anul acesta se va desfăşura în perioada 23 iulie - 2 august.

Pe lângă activităţile destinate exclusiv participanţilor (ateliere de lucru care se mulează pe tema de anul acesta, "Develop Yourself: Design the Future", susţinute de traineri internaţionali), vor avea loc o serie de evenimente de interes pentru publicul timişorean, precum Parada ISWinT.

Aceasta se va desfăşura pe străzile centrale din oraşul Timişoara. Un alt exemplu este Movie Night, care are loc la Grădina de vară a Filarmonicii Banatul şi constă în proiecţii în aer liber axate pe ideea de multiculturalitate şi diversitate, alături de discursuri despre specificul fiecărei ţări din care provin participanţii.

Internaţional Student Week este organizat de către Liga Studenţilor din Facultatea de Automatică şi Calculatoare din Timişoara.
 
Liga Studenţilor din Facultatea de Automatică şi Calculatoare (Liga AC) este o organizaţie studenţească care reprezintă studenţii din cadrul Facultatăţii de Automatică şi Calculatoare, susţinându-i în viaţa socială şi culturală. Înfiinţată în anul 1990, Liga AC s-a dezvoltat tot mai mult de-a lungul timpului, ajungând ca anul acesta să organizeze opt proiecte importante.

LigaAC LABS (Laboratoare Aplicate în Beneficiul Studenţilor) este un proiect care vine în sprijinul studenţilor, oferindu-le oportunitatea de a interacţiona cu companiile din domeniul IT&C din Timişoara. Astfel, companiile susţin laboratoare specializate prin care îmbunătăţesc cunoştinţele practice ale studenţilor care iau parte la proiect. iTEC (IT Engineering Contest) este un concurs care are ca şi principal scop aprofundarea cunoştiinţelor de IT ale studenţilor dobândite în cadrul facultăţii. Aceştia au posibilitatea de a concura la probe din domeniile software şi hardware. Din anul 2014, Liga AC a adus în România concursul internaţional EMECS-thon
ce se desfaşoară şi în alte cinci ţări.

În sprijinul studenţilor care se implică în activităţi şi concursuri extracurriculare Liga AC organizează Chess Contest. Astfel studenţii care sunt pasionaţi de bine-cunoscutul sport pot să ia parte la competiţie. Implicarea în promovarea centrului universitar şi al oraşului Timişoara a dus la dezvoltarea altor două proiecte: Comoara Ligii AC este un proiect destinat tinerilor din organizaţiile studenţeşti afiliate ANOSR (Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România). Scopul proiectului este de a face cunoscut participanţilor oraşul Timişoara prin organizarea unei vânători de comori. Cu o vechime de de 21 de ani, cel mai longeviv proiect al Ligii AC, International Student Week in Timisoara (ISWinT) marchează finalul fiecărui an universitar prin implicarea tinerilor din toată lumea în activităţi multiculturale în oraşul de pe Bega.

Liga AC se implică şi în viaţa social-culturală, fiind membru fondator al organizaţiei „Timişoara – Capitală Culturală Europeană 2021” şi membră a „Fundaţiei Judeţene pentru Tineret Timiş” (FITT). Totodată este şi membru fondator al „Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România” (ANOSR) şi a „Convenţiei Organizaţiilor Studenţeşti din Politehnica” (COSPol) pentru a reprezenta interesele studenţilor atât la nivel local cât şi naţional.

Cu un număr total de peste 2.200 de membri şi peste 105.000 de beneficiari direcţi în decursul celor 24 de ani de activitate, Liga AC este una din cele mai dezvoltate organizaţii studenţeşti din România.

Pentru mai multe detalii, vizitaţi site-ul iswint.ro, pagina de Facebook, pagina de Twitter sau pagina de Instagram


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro