Miercuri, 24 aprilie 2024 - 10:35:57
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Opreşte barbaria, salvează ciocârlia!, o campanie împotriva vânătorii de păsări rare


28 aprilie 2015

Societatea Ornitologică Română şi Federaţia Coaliţia Natura 2000 România au lansat campania Opreşte barbaria, salvează ciocârlia!

Campania vine ca reacţie a societăţii civile la masacrul păsărilor ce ar urma să fie declanşat de noua formă propusă a Legii Vânătorii, aprobată de Camera Deputaţilor, la sfârşitul lunii februarie.

Noua lege permite vânătoarea pe terenurile proprietate privată fără acordul proprietarilor, majorarea perioadei de vânătoare pentru anumite specii de păsări cu până la trei luni şi deschiderea vânătorii de păsări în rândul străinilor.

Iniţiatorii campaniei Opreşte barbaria, salvează ciocârlia! cheamă toţi românii iubitori de natură să se alăture demersului şi să semneze petiţia pentru oprirea proiectului de lege în forma propusă. Petiţia poate fi semnată AICI.

„Patru sunt principalele probleme ale Legii Vânătorii în forma propusă şi aprobată de Camera Deputaţilor. Prima este că se încalcă dreptul la proprietate garantat de Constituţie deoarece se permite vânătoarea pe terenurile proprietate privată fără acordul proprietarilor, a doua este că pentru 18 specii de păsări perioada de vânătoare este majorată cu până la trei luni, fapt ce duce la periclitarea unor specii pentru că vânătoarea se va suprapune peste perioada de împerechere. Cea de-a treia problemă este că numărul de exemplare care pot fi vânate va fi stabilit prin Ordin de ministru fără consultarea custozilor ariilor protejate şi a altor organizaţii interesate de conservarea faunei. Ultima mare prolemă este că legea deschide vânătoarea păsărilor cântătoare în rândul străinilor, care, după cum ştim din experienţă, fac adevărate băi de sânge. Prin campania „Opreşte barbaria, Salvează ciocârlia!” ne dorim să transmitem un mesaj clar românilor şi parlamentarilor că legea în forma propusă este periculoasă pentru tot ce înseamnă natură în România şi că ea trebuie respinsă”, a declarat Luminiţa Tănasie, reprezentanta Federaţiei Coaliţia Natura2000 România.

Potrivit acesteia, actualul cadrul legislativ al vânătorii prezintă o serie de probleme, care duce la un impact negativ major asupra speciilor de păsări din România, iar adoptarea unor noi reglementări prin noua formă propusă va crea şi mai multe probleme, haos şi confuzie.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro